Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

MT Højgaard får stort underskud i tredje kvartal

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

MTH Group har på flere parametre oplevet tilbagegang i tredje kvartals regnskab, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Samtidig nedjusteres forventningerne til 2018-resultatet til et underskud omkring 550 millioner kroner mod tidligere en forventning om et underskud omkring 400 millioner kroner.

Koncernens driftsresultat før særlige poster blev et underskud på 459 millioner kroner. Samme kvartal sidste år havde entreprenørkoncernen et overskud på 65 millioner kroner.

Også omsætningen er faldet: fra 2 milliarder i tredje kvartal 2017 til 1,6 milliarder kroner i tredje kvartal i år.

Selskabet skriver, at »driftsindtjeningen var væsentligt påvirket af den regnskabsmæssige hensættelse til MgO-vindpladesagerne samt yderligere nedskrivninger på et større anlægsprojekt«, der gav nedskrivninger på 130 millioner kroner.

Et positivt element er, at MTH Group løftede ordreindgangen til 1,4 milliarder kroner i tredje kvartal fra 1,2 milliarder kroner i samme periode sidste år, og ordrebeholdningen var 9,0 milliarder kroner ved kvartalets udgang svarende til en stigning på 2,0 milliarder kroner fra udgangen af 2017.

Ejerne, Knud Højgaards Fond og Monberg & Thorsen, har tilført 150 millioner kroner i kapital ved at eftergive det ansvarlige lån, som blev ydet i maj 2018.

»Ejerne har vist deres langsigtede opbakning til selskabet, og deres tillid er en afgørende forudsætning for, at vi effektivt kan tilpasse os til den virkelighed, vi er midt i,« udtaler MTH Groups nytiltrådte adm. koncerndirektør, Anders Heine Jensen, i en pressemeddelelse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden