Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Budgetaftale sætter stopper for venteliste til gårdhaver i København

Støtten til haverne er halveret som konsekvens af næste års budgetaftale.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er snart slut med at komme på venteliste til kommunale gårdfornyelser.

Det fremgår det af en pressemeddelelse fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune efter et møde i udvalget mandag. Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

Som konsekvens af næste års budgetaftale er støtten til fælles gårdhaver halveret, og derfor lægger Teknik- og Miljøforvaltningen op til at lukke ventelisten for interesserede boligforeninger i de næste fire år, selv om der potentielt er 370 gårdsammenlægninger i vente.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) bakker op om at lukke ventelisten midlertidigt. Alligevel kalder hun beslutningen, der sker som følge af besparelser, som Enhedslisten ikke selv har stemt for, »voldsomt ærgerlig«.

»Vores indsats med at skabe bedre friarealer for københavnerne, samtidig med at vi gør byen mere robust over for klimaforandringer, er afgørende for de berørte beboere. Derfor står masser af karreer på venteliste. En hel del af disse kan nu skyde en hvid pind efter at se fremskridt i de kommende år, fordi et flertal uden om Enhedslisten nedprioriter at klimasikre og løfte gårde helt lokalt. Det er en kæmpe fejlprioritering, og det kan jeg kun begræde,« udtaler Ninna Hedeager Olsen i pressemeddelelsen.

Hvis politikerne i Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen, vil forvaltningen de næste fire år prioritere gårdsammenlægninger i udsatte byområde, inden for igangværende områdefornyelser eller i projekter med det, kommunen kalder »særligt klimatilpasningspotentiale«.

I år har Teknik- og Miljøforvaltningen etableret ni gårdhaver på Nørrebro, Østerbro, Amager, Vesterbro, i Sydhavnen og i Valby.

Med en halvering af støtten til fælles gårdhaver forventer Teknik- og Miljøforvaltningen kun at sætte gang i 2-3 sammenlægninger årligt mod 4-5 indtil nu.

Siden 2012 har 47 gårdhaver modtaget støtte fra kommunen, og siden 1960’erne er der etableret 492 gårdhaver. Københavns Kommune vurderer, at der er 370 potentielle tilbage.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden