0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Leitorp + Vadskær
Pressefoto: Leitorp + Vadskær

Undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aftale på plads: Flertal i Folketinget vil gøre erhvervsuddannelser mere attraktive

Et flertal i Folketinget forventer, at en ny aftale vil få flere unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse, som får større rolle i folkeskolen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF er enige om en ny aftale for erhvervsuddannelserne.

Den skal sikre, at flere vælger en erhvervsuddannelse i fremtiden.

»Dette er en helhedsaftale, som starter helt ned i folkeskolen. Det bliver nu sådan, at man kan komme op til en prøve, når man har haft sit toårige valgfag i 7. og 8. klasse,« siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).

»Det bliver en intrigeret del af folkeskolen at have de praktisk faglige fag. Man vil blive vejledt ligeligt mellem erhvervsuddannelserne, HF og gymnasiet.«

»Der er ikke længere noget, der er finere end noget andet,« siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Aftalen vækker glæde hos underdirektør for Dansk Byggeri Louise Pihl, som vurderer, at aftalen vil få flere både helt unge og lidt ældre til at vælge en erhvervsuddannelse.

Glæde hos brancheorganisationer

»Vi er særligt glade for, at aftalen forpligter kommunerne til at sætte måltal for, hvor mange elever der skal søge ind på en erhvervsuddannelse. Det er der brug for,« siger hun.

Uddannelseschef for Dansk Erhverv, Claus Rosenkrands Olsen, er alt i alt »godt tilfreds«.

Forbundssekretær i uddannelsesafdelingen i Dansk Metal Kasper Palm er glad for, at der er kommet ro om erhvervsskolernes økonomi.

»Skolerne ved nu, hvordan budgetterne ser ud i en årrække, og i stedet for at hoppe fra tue til tue kan de nu foretage tiltrængte, langsigtede investeringer i kvalitet og attraktive uddannelsesmiljøer,« siger Kasper Palm.

Sparekrav fjernet igen

Også i forbindelse med de igangværende finanslovsforhandlinger har erhvervsuddannelserne været et tema. Her har regeringen og Dansk Folkeparti indgået en aftale om at afskaffe det såkaldte omprioriteringsbidrag fra 2019.

Dermed slipper erhvervsskolerne for at skulle finde to procent besparelser årligt på driftsbudgettet, som det ellers var regeringens plan.

Ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden