Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Cowi
Pressefoto: Cowi

Fra venstre: Lars-Peter Søbye, adm. direktør i Cowi, og Peter Hartmann Berg, adm. direktør i Arkitema.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cowi køber Arkitema

For et trecifret millionbeløb har Cowi købt Danmarks største arkitektvirksomhed.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmarks største arkitektvirksomhed, Arkitema Architects, har indgået aftale med ingeniørrådgiveren Cowi om at lade sig opkøbe.

Det skriver Cowi og Arkitema i en pressemeddelelse.

Arkitema bringer over 550 ansatte ind i Cowi som en selvstændig forretningsenhed. Tegnestuen fortsætter under eget navn og bliver i sine nuværende kontorer, oplyser virksomheden til Politiken Byrum.

Cowi består i dag af omkring 6.700 medarbejdere.

»Med Cowi får vi en stærk ejer, der kan åbne nye markeder og være med til at udvikle vores virksomhed. Samtidig bevarer vi vores stærke brand og virksomhedskultur. Vi glæder os til at præsentere alle de nye muligheder for vores kunder og medarbejdere,« udtaler Peter Hartmann Berg, adm. direktør i Arkitema, i meddelelsen.

Han understreger, at de to parter kender hinanden fra »en række projekter«.

»Aftalen sikrer, at vi altid har en stærk ingeniørpartner, uanset hvor vi opererer. Sammen kan vi vinde markedsandele både lokalt og globalt, drevet af urbanisering, digitalisering og klimaforandringer.«

Et blandt mange opkøb

Opkøbet af Arkitema kommer efter en række opkøb af arkitektvirksomheder de seneste år. I 2016 købte Rambøll aarhusianske Sahl Arkitekter, i 2017 købte Niras svenske Aperto Arkitekter, og i starten af året opkøbte Sweco Årstiderne Arkitekter, der har kontorer i hele landet samt i Sverige og Norge.

Kritikere kalder opkøbene for brancheglidninger og frygter, at de vil skade arkitektfagligheden, men både Lars Autrup, direktør i Akademisk Arkitektforening og Katja Viltoft, formand for Danske Arkitektvirksomheder, har manet til besindighed.

Cowi: Kunderne vil have alt i én

Lars-Peter Søbye, adm. direktør i Cowi, begrunder blandt andet opkøbet af Arkitema med kundernes krav om sammenhængende løsninger.

»De globale megatrends, især behovet for bæredygtighed, stiller stadig højere krav til de løsninger, vi skal levere. Købet gør, at vi i endnu højere grad kan levere hele paletten af både teknik og design i én sammenhængende leverance med et højt kvalitetsniveau,« udtaler han i meddelelsen.

»Vi har allerede meget dygtige arkitekter ansat til at levere rådgivning, men med købet af Arkitema får vi tilført spidskompetencer og en slagkraft, som gør, at vi bedre kan levere de integrerede løsninger, som kunderne efterspørger - og de kan få det hele hos os,« udtaler Lars-Peter Søbye.

Købsaftalen skal endeligt godkendes hos konkurrencemyndighederne, inden den er gældende. Myndighederne forventes at afgive svar inden for et par måneder, fremgår det af pressemeddelelsen. Aftalen indeholder en fortrolighedsklausul om prisen.

Arkitema er grundlagt i 1969 og er Skandinaviens femtestørste tegnestue med kontorer i både Danmark, Norge og Sverige. Cowi har eksisteret i næsten 90 år.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden