Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny udviklingsplan for Gellerup rummer planer for 3.400 nye private boliger

Målet er at komme af ghettolisten, men det er først realistisk om mange år, siger direktøren for Brabrand Boligforening.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Syv forslag til, hvordan man skaber et attraktivt Gellerup i Aarhus blev fremlagt fredag af Brabrand Boligforening. Den skal skabe »social balance og med meningsfulde fællesskaber mellem de eksisterende beboere og de 6.000 kommende beboere, som flytter ind i bydelen de næste år,« hedder det i en pressemeddelelse.

Planen lever i følge pressemeddelelsen op til den nye lovgivnings krav om, at der maksimalt må være 40 procent almene boliger i 2030 i området.

Keld Laursen, adm. direktør i Brabrand Boligforening, siger til Politiken Byrym, at det langsigtede mål naturligvis er at komme af ghettolisten. Det er ikke sket i denne omgang, men det kommer ikke bag på ham:

»Det vil komme til at tage en lang årrække og vil forudsætte en stor indsats i det næste årti at komme af listen. Det er jo netop derfor, at vi fredag lancerede planen for de næste års transformation af Gellerup, som skal sikre at det bliver en bydel i social balance  - og dermed kommer væk fra listen,« siger han.

Gellerup som centrum for Aarhus Vest

Frem mod år 2030 kommer man til at bygge op mod 3.400 nye private boliger i Gellerup sammen med private investorer. Bydelen vil vokse fra de nuværende cirka 6.000 til minimum 12.000 beboere.

Tre boligblokke med i alt 192 boliger skal rives ned for at skabe plads til de mange nye rækkehusbebyggelser.

I den nye plan peger Brabrand Boligforening blandt andet på, at der bliver brug for en ny lokal skole til at binde bydelen sammen og for at tiltrække ressourcestærke familier til Gellerup.

Brabrand Boligforening ser Gellerup i 2030 som centrum for Aarhus Vest med shoppingcenter, biograf, teater og idræts- og kulturtilbud. Det nye Verdensbadet vil også høre til de ting, der skal tiltrække aarhusianerne til Gellerup.

Den nye udviklingsplan vil blive grundlag for forhandlingerne mellem Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening i den kommende tid. Målet er at udarbejde et fælles oplæg med kommunen til en udviklingsplan til By-, Bolig- og Transportministeriet i sommeren 2019.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden