Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Beboere på Frederiksberg er bekymrede efter amerikansk ejendomsgigants boligopkøb

Beboerne i tre ejendomme på Frederiksberg er stærkt bekymrede, efter verdens største ejendomsinvestor netop har opkøbt deres boliger.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frederiksberg Boligfond har tirsdag formiddag sat underskriften, der betyder, at man sælger tre af fondens udlejningsejendomme til den amerikanske ejendomsgigant Blackstone.

Det skriver TV 2 Lorry.

Salgsprisen er cirka en milliard kroner, og formanden for Frederiksberg Boligfond er tilfreds.

»Vi er glade, fordi det giver os nogle strategiske muligheder i Frederiksberg Boligfond,« siger fondens formand, Flemming Brank, til TV 2 Lorry.

De tre solgte Frederiksberg-ejendomme er Den Sønderjydske By, Peter Bangs Hus og Svalegården, og her er mange af beboerne bekymrede for fremtiden.

»De kan jo lave alle mulige forbedringer som folk ikke beder om, og det vil gøre, at de mennesker, der bor her, simpelthen ikke har råd til at bo her.«

Sådan lyder det fra Søren Berg, der er beboerformand i Den Sønderjydske By på Sønderjyllands Alle, der er den største af de tre solgte ejendomme med 303 lejemål.

Beboerne frygter, at Blackstone vil skifte de almennyttige formål ud med en ensidig jagt på profit.

»Jeg har mødt beboere, der var chokerede og ikke forstod hvad der skete og troede, de ville blive sat på gaden med det samme,« siger Søren Berg.

Flere opkøb de seneste år

Blackstone forvalter investeringer for svimlende 457 milliarder dollar – 3.000 milliarder kroner.

De seneste år har Blackstone købt mindst 140 boliger i hovedstadsområdet med hjælp af den danske samarbejdspartner 360 North.

Når det gælder ejendomsinvesteringer har Blackstone en strategi, der hedder »Buy it fix it sell it« – køb det, renover det, sælg det.

Investoren køber ejendomme, sætter dem i stand og sælger dem til en ny ejer, der vil drive ejendommen på længere sigt. Det fremgår af Blackstones egen hjemmeside.

Beboerne i Peter Bangs Hus på Peter Bangs Vej er også bekymrede. Deres 41 lejemål er også omfattet af aftalen med Blackstone.

»Jeg er sikker på, at man skal have nogle af dem, der bor her billigt, til at flytte eller sætte deres lejligheder i stand, så man kan hæve prisen max,« siger Laila Mortensen, som bor i Peter Bangs Hus.

»Jeg har boet her, siden jeg var gravid med min ældste, det er 18 år siden nu. Jeg er ikke interesseret i at flytte, fordi jeg ikke har råd til at bo her,« siger Hilde Schroll Jespersen, som også bor i ejendommen.

Men formanden for Frederiksberg Boligfond ryster fortsat ikke på hånden, selv om han netop har solgt tre store ejendomme til Blackstone.

»Jeg er sådan set ikke i tvivl om, at Blackstone, vil gøre, hvad de kan, for at vise, at de ikke er så slemme som nogle beboere har gjort dem til. Så skulle de virkelig også være nogle slemme drenge,« lyder det fra Frederiksberg Boligfonds formand Flemming Brank til TV 2 Lorry.

Det har ikke været muligt for TV 2 Lorry at få en kommentar fra 360 North eller Blackstone.

I en tidligere version fremgik det, at Blackstone havde sendt en skriftlig kommentar til TV 2 Lorry. Det er ikke korrekt, da kommentaren kom fra 360 North og ikke har direkte tilknytning til denne sag, hvorfor kommunikationsvirksomheden Ulveman & Børsting, der repræsenterer 360 North, har bedt Politiken Byrum fjerne kommentaren.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden