0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

1.000 nye boliger i Aarhus skal erstatte nedrevne ghettoboliger

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der skal bygges 1.000 nye boliger i Aarhus som erstatning for de 1.000 boliger, der enten skal rives ned eller sælges i de to udsatte boligområder Gellerup og Bispehaven.

Det er Aarhus Kommune og boligforeningen BL 5. kreds, der dækker Aarhus Kommune, blevet enige om.

På et pressemøde tirsdag fortalte de to parter, at man er blevet enige om frem mod 2030 vil bygge 1.000 nye boliger, hvilket Aarhus Kommune allerede har afsat penge til.

»Vi er meget bevidste om, at når man laver store forandringer i udsatte områder, skaber det utryghed og usikkerhed, men med den her aftale reducerer vi noget af den usikkerhed og sikrer, at man også kan få et godt sted at bo, hvis man i fremtiden bliver berørt af de her forandringer,« sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S) på et pressemøde ifølge TV 2 Østjylland.

1.600 boliger oveni

De beboere, der i dag bor i de bygninger, der skal rives ned, bliver ikke genhuset i de 1.000 nye boliger, men i andre boliger i Aarhus, som maksimalt må koste 800 kroner per kvadratmeter årligt i 2017-priser, fremgår det af aftalen.

Den nye aftale betyder desuden, at Aarhus Kommune vil forlænge sin plan om at bygge cirka 400 almene boliger om året. I budgettet for 2016-2019 besluttede kommunen at opføre 400 almene familieboliger om året, og med den nye aftale vil kommunen forlænge aftalen med fire år og således fortsætte med at bygge 400 almene familieboliger årligt frem mod 2023.

Dermed forpligter de to parter sig til at bygge 1.600 almene boliger oven i de 1.000 erstatningsboliger.

Brabrand Boligforening imod

Aarhus Kommune besluttede i juni, at yderligere 1.000 boliger skal rives ned eller sælges i Gellerup-Toveshøj og Bispehaven, som begge er på regeringens ghettoliste.

Det skete som følge af regeringens ghettoplan, der blandt andet kræver, at almene familieboliger i særligt udsatte boligområder maksimalt udgør 40 procent af boligmassen.

Brabrand Boligforening, der ejer boligerne i Gellerup-Toveshøj, er imod planen, som betyder, at 600 boliger skal rives ned eller sælges i Gellerup-Toveshøj, og organisationen er derfor også imod den nye plan om at bygge 1.000 nye boliger.

Brabrand Boligforening har i stedet foreslået at rive 192 boliger ned.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Forsiden