Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ankestyrelsen afviser at gå ind i strid om københavnsk fortovsordning

Der er ikke opbakning fra Ankestyrelsen til de grundejere i København, der vil have penge tilbage for renhold af fortove.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hvor mange penge har de københavnske grundejere, der betaler kommunen for at holde deres fortove rene, krav på at få tilbage? Det er stridspunktet mellem 43 grundejere og Teknik- og Miljøforvaltningen i København.

Men der ikke støtte til grundejerne fra Ankestyrelsen, der afviser at gå ind i sagen.

Det beretter DR P4 København.

De 43 grundejere mener, at Teknik- og Miljøforvaltningen har foretaget ulovlige opkrævninger for fortovsrenhold siden juli 2015, hvor en lovændring trådte i kraft. Trods Ankestyrelsens afgørelse har advokaten for de 43 grundejere Finn Träff ikke mistet troen på, at grundejerne kan få deres penge tilbage.

Teknik- og Miljøforvaltningen har nemlig selv konstateret, at der sidste år blev opkrævet 17,5 millioner kroner for meget af grundejerne i fortovsordningen og har i den forbindelse bedt et revisionsfirma komme med en vurdering af, hvor mange penge grundejerne skal have tilbage.

»Det beløb kender man ikke, og det kan jo vise sig at være det hele. Vi kan stadig se nogle muligheder,« siger advokat Finn Träff til DR P4 København.

Han er samtidig ved at finde ud af, om grundejerne er parat til lægge sag an mod kommunen for at få afklaret spørgsmålet om tilbagebetaling.

»Det er en dyr og tung proces, og ikke noget man ønsker, hvis man kan gøre noget andet. Vi har prøvet de andre muligheder, men vi må se på, om det er næste skridt,« siger han.

Tilfreds borgmester

Der er ikke sat beløb på grundejernes krav, men fra januar 2015 og de følgende tre år har de 4.400 grundejere, der er omfattet af fortovsordningen, tilsammen betalt 170 millioner kroner for renhold af fortove.

De 43 grundejere mener, at Teknik- og Miljøforvaltningen i forbindelse med en lovændring i 2015 har forsømt at indhente tilbud fra private firmaer og dermed sikre, at grundejerne fik den lavest mulige pris på at få gjort fortovene rene.

Det har Vejdirektoratet i en tidligere afgørelse afvist, og den afgørelse henviser Ankestyrelsen til i deres vurdering.

Det glæder Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

»Nu har vi fået lukket det hjørne der handler om, hvorvidt loven er blevet implementeret for langsomt. Det har Vejdirektoratet sagt, at det ikke var, og nu har Ankestyrelsen sagt, at de ikke vil gå ind i det,« siger hun til DR P4 København.

Åben for at betale tilbage

Foruden en ekstern revisionsundersøgelse har Teknik- og Miljøforvaltningen bedt et advokatfirma undersøge, hvordan det er gået til, at der er blevet opkrævet adskillige millioner kroner for meget via fortovsordningen.

Konkluderer undersøgelserne, at grundejerne har mere til gode end forvaltningen hidtil er kommet frem til, er Ninna Hedeager Olsen parat til at betale dem tilbage.

»Der er ikke tvivl om, at vi vil betale alt det tilbage til grundejerne, som de har betalt for meget. Men vi har brug for eksterne revisorer og advokater til at slå fast, hvor meget det drejer sig om,« siger hun.

Flere medlemmer af Teknik- og Miljøudvalget i København er ideologisk imod fortovsordningen og mener, at kommunen frivilligt bør betale det fulde beløb tilbage, der er opkrævet hos grundejerne siden juli 2015. Det er der ikke opbakning til i udvalget, og ifølge Teknik- og Miljøborgmesteren er det heller ikke lovligt.

NCC Danmark overtager 1. januar fortovsordningen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden