Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

SLA, Werk og Årstiderne: Silkeborg udvælger tre hold til gågade-udvikling

I oktober inviterede Silkeborg Kommune rådgivere til at byde på opgaven om at udvikle og forny Silkeborgs centrale handelsgader, Vestergade og Søndergade samt pladsen, Søndertorv.

Ud af de 15 teams, der har budt på totalrådgiveropgaven, er tre nu udvalgt:

De tre rådgiverteams har seks uger til at komme med deres bud på forskellige nedslag i de nye gågader.

»Gaderne skal have deres egen identitet, og de skal indbyde til ophold, leg og oplevelser, så børnefamilier, unge og ældre får lyst til at slå sig ned og bruge byrummet – alle døgnets timer,« skriver kommunen.

I en pressemeddelelse udtrykker Birgit Holst, projektleder og landskabsarkitekt, Silkeborg Kommune, glæde over antallet af bydere.

Teamene er udvalgt på baggrund af flere parametre, blandt andet tre temaer, som borgerne har været med til at udvikle: Grønt og vand, stemning og identitet samt trafik og tryghed.

Temaerne blev fundet gennem en borgerinddragelsesproces i foråret, hvor borgere, erhvervsdrivende, ejere af bygninger med mere blev spurgt til råds. Borgerne kunne blandt andet komme med deres mening i pop-up stande i Vestergade og Søndergade.

Projektet er et led i kommunens arbejde med at styrke Silkeborg som en attraktiv handelsby, der tiltrækker handlende, events og investeringer.

Projektet vil foregå i etaper, så butikkerne forstyrres mindst muligt og hele området ikke påvirkes på en gang.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden