0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kasper Orthmann Andersen
Pressefoto: Kasper Orthmann Andersen
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Faaborg-Midtfyn Kommune sætter gang i omfattende arkitektkonkurrence om havnearealer i Faaborg

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Faaborg-Midtfyn Kommune har nu sat gang i en arkitektkonkurrence i Faaborg.

Konkurrencen udskrives som parallelkonkurrence, der giver mulighed for dialog mellem de deltagende hold undervejs - ligesom dommere, fagdommere og rådgivere til konkurrencen bidrager med viden og indgår i dialogen med de deltagende hold.

Arkitektkonkurrencen skal rumme både den gamle slagterigrund, havnen - herunder klimasikring - og byens kultur- og fritidsakse.

Samtidig skal konkurrencen også pege på, hvor to af de store udviklingsprojekter i kommunen skal placeres. Det drejer sig om et nyt øhavsmuseum samt et kur- og kulturprojekt for mennesker med længerevarende sygdom.

Konkurrencen udskrives som parallelkonkurrence, der giver mulighed for dialog mellem de deltagende hold undervejs - ligesom dommere, fagdommere og rådgivere til konkurrencen bidrager med viden og indgår i dialogen med de deltagende hold.

Borgmester Hans Stavnsager (S) udtaler i en pressemeddelelse:

»Vi forventer at få et exceptionelt projekt, der binder vores smukke by sammen med de publikumsmagneter, vi er i gang med at skabe. Det skal blive ved med at være en enestående oplevelse at besøge Faaborg. Og her skal arkitektkonkurrencen hjælpe os med at skabe et oplevelsescentrum, der både er moderne og i harmoni med den by, vi kender i dag.«

Realdania er partner i arkitektkonkurrencen og den efterfølgende udviklingsplan.

Over for Politiken Byrum oplyser Faaborg-Midtfyn Kommune, at selve konkurrencematerialet først er klar i januar.

Tidsplan og baggrund

Proces med prækvalifikation og valg af tre teams begynder primo 2019. Konkurrencen forventes afsluttet i november 2019 med udpegning af et vinderforslag.

Faaborg-Midtfyn Kommune har gennem de senere år investeret i blandt andet et nyt kulturhus, et nyt havnebad og et nyt fritidscenter i Faaborg. Med budget 2018 besluttede kommunen at afsætte 20 millioner kroner til et nyt øhavsmuseum og 20 millioner kroner til renovering af Faaborg Museum. Museerne blev dermed også til signaturprojekter i hele kommunens udvikling. Det samme er udviklingen af den gamle slagterigrund.

Som en del af finansloven for 2019 får Øhavsmuseet i Faaborg 13 millioner kroner fra staten.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden