Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Nedrivning af bevaringsværdig skorsten ved Slagtergårdene politianmeldt

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere naboer til Slagtergårdene på Vesterbro i København opdagede i går, at en entreprenør var ved at rive en 31 meter høj skorsten i området ned og anmeldte det til politiet. En skorsten, der er 130 år gammel, bevaringsværdig og i følge lokalplanen ikke må rives ned.

Det skriver TV2 Lorry.

Københavns Borgerrepræsentation besluttede for et år siden, at rive slagtergårdene fra 1800-tallet på Vesterbro ned til fordel for nybyggeri. Enkelte bygninger er ifølge lokalplanen bevaringsværdige, blandt andet skorstenen, og må derfor ikke rives ned.

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune bekræfter, at bygherren har ansøgt om lov til at forkorte skorstenen med 11 meter. Sagen er dog ikke færdigbehandlet endnu.

Derfor sendte forvaltningen i går en byggesagsbehandler til byggepladsen og stoppede nedrivningen, som efter entreprenørens udsagn skete af sikkerhedsmæssige årsager.

Konstitueret enhedschef Kevan Kjølby Hansen udtaler i et skriftligt svar til TV 2 Lorry:

»Teknik- og Miljøforvaltningen har i dag været i dialog med ejeren af ejendommen på Enghavevej 12 og udstedt et såkaldt straks-påbud om straks at standse arbejdet med at nedtage skorstenen, da nedrivningen ikke er lovlig.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden