Kullegaard samarbejder med Realdania om at forebygge ensomhed ved almene renoveringer

Nyheder

Hos boligselskabet FOB Kalundborg skal en større renovering i tre afdelinger nu også reducere ensomheden i bebyggelserne.

Arkitektvirksomheden Kullegaard har i fællesskab med FOB Kalundborg indgået en samarbejdsaftale med Realdania, Landsbyggefonden og BL om udviklingsprojektet Sociale Renoveringer. Det skriver Kullegaard i en pressemeddelelse.

Målet er at finde ud af, hvordan renoveringer af boligområder kan styrke fællesskabet, blandt andet ved at skabe nye, spontane mødesteder.

Kullegaard arbejder med forskellige idéer til udviklingsprojektet, der blandt andet omfatter boligernes indgangspartier og vaskekældre.

Projektet kører sideløbende med den gennemgribende renovering, tre af FOB Kalundborgs afdelinger gennemgår lige nu. De får blandt andet en større variation i boligtyper, bedre tilgængelighed og mere energirigtige boliger. Derudover opføres et fælleshus med en tilhørende aktivitetsplads. Udearealerne renoveres også.

De konkrete, sociale elementer udvikles i samarbejde med projektets interessenter og tager udgangspunkt i et inspirationskatalog, der er udarbejdet for Realdania, BL og Landsbyggefonden.

Også i Vojens, Rødovre og Aarhus igangsættes udviklingsprojekter under Projekt Sociale Renoveringer.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden