Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

BR18 skaber forsinkelser i byggesager i flere kommuner

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I flere kommuner tager det lige nu ekstra lang tid at få behandlet og godkendt sin byggesag efter det nye bygningsreglement, BR18, trådte i kraft i sommer.

Det skriver DR P4 København.

I Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning forklarer centerchef for Center for Bygninger Rikke Sønderriis forsinkelserne med, at det nye reglements detaljegrad udfordrer både sagsbehandlere, virksomheder og almindelige borgere.

Hun oplever, at mange ansøgninger er mangelfulde og må sendes frem og tilbage mellem ansøger og kommunen. Og det giver mere arbejde til sagsbehandlerne. Også kommunerne Allerød og Frederikssund oplever lignende problemer, mens Kommunernes Landsforening, KL, oplyser, at mange kommuner bruger mere tid på at vejlede borgere, virksomheder og rådgivere om de nye regler.

»Hvis man skal bygge om, kan det være rigtig svært at vide, hvilke paragraffer der er relevante for ens byggesag,« siger Rikke Sønderriis.

Hun erkender dog, at vejledningen fra kommunens side har været for dårlig.

»Men vi skruer op for charmen i det nye år. Det betyder, vi kommer mere ud og får talt med kunderne en til en,« siger Rikke Sønderriis, der regner med, at sagsbehandlingen er oppe i omdrejninger igen om et par måneder.

Byaltan: Kommunen virker uforberedt

Virksomheden Byaltan afventer lige nu at få behandlet flere sager, og det presser virksomhedens økonomi, siger projektansvarlig Pernille Hove.

»Det er meget problematisk lige nu. Vi ved ikke, hvilke sager vi kan gå i gang med i det nye år. Vi har også et kæmpe problem med de kunder, vi har fået kontrakter på, for vi kan ikke forklare dem, hvorfor der ikke sker mere,« siger hun.

Ifølge Pernille Hove har flere af sagerne ventet i månedsvis på at blive behandlet, og de manglende byggetilladelser har betydet fyringer af håndværkere. Hun mener, at kommunen har været for dårlig til at informere kunderne sagsbehandlingen og de nye krav, det nye bygningsreglement stiller.

»En ting er, at det tager lang tid. Men vi har også, i starten i hvertfald, oplevet, at det har været svært at få svar på vores mange spørgsmål. Det virker som om, at kommunen slet ikke har været forberedt,« siger hun.

Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen vil nu evaluere det nye bygningsreglement, oplyser KL.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden