Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årstiderne Arkitekter, KPC og ÅF vinder konkurrencen om stor, ny bydel centralt i Herning

Sygehusgrunden med 50.000 kvadratmeter bolig skal udvikles af Årstiderne Arkitekter, KPC og ÅF Ingeniører.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med projektet Herning+ er Årstiderne Arkitekter i team med KPC og ÅF Ingeniører udpeget som vindere af konkurrencen om Sygehusgrunden centralt i Herning.

Det skriver Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Efter en - for byen historisk - udbudsrunde har Herning Kommune valgt at sælge 60 procent af sygehusgrunden til KPC for 113,9 millioner kroner.

Potentielle købere har skullet aflevere et gennemarbejdet bud, ud fra en helhedsplan for området, hvordan de forestiller sig den nordligste del af det store område anvendt.

Den nye bydel rummer mere end 50.000 kvadratmeter boliger fordelt på både townhouses, lejlighedskarréer og villaer.

Derudover ombygges det bevaringsværdige sygehus til ungdomsboliger og seniorboliger.

Projektet Herning+ består af to bydele med hver sin bebyggelsestypologi og landskabsarkitektur. De to bydele mødes på områdets centrale strøg, Bytorvet, hvor bydelens vartegn opføres – et højhus med boliger samt erhverv og fællesarealer i stueetagen.

Den ene bydel er karakteriseret af sygehuset og de delvist fredede, parklignende udearealer, mens uderummene i den nye bydel formes af de nye karrébebyggelser og indrettes med blandt andet karréhaver, fælleshaver, en amfiscene, en pukkelpark, Legetaget og en frugtlund.

Hele området bindes sammen af grønne parker og udearealer, der skal være mødesteder både for områdets egne beboere og øvrigere borgere fra byen.

Røde mursten går igen

Alle nye bygninger i Herning+ skal tage afsæt i de eksisterende bygningers arkitektur, hvor skala, røde teglsten og særlige murdetaljer nyfortolkes i de nye bygningers facader.

Detaljer fra sygehusbygningerne. Fra kommunens helhedsplan.
Foto: Herning Kommune

Detaljer fra sygehusbygningerne. Fra kommunens helhedsplan.

Tre lægeboliger konverteres til byhuse, der er tænkt som eksklusive.

Anders Kærsgaard, arkitekt MAA og afdelingschef for Årstiderne Arkitekter i Vestdanmark, udtaler, at Herning er en forholdsvis ung by, og at projektet skal tage udgangspunkt i områdets særlige bygningshistorie.

»De bevaringsværdige bygninger og historiske byrum omkring sygehuset har været katalysator for hele vores tilgang til udviklingen af området. Derudover har vi arbejdet aktivt med at skabe en bydel, som i sin skala hænger sammen med den omkringliggende by,« udtaler Anders Kærsgaard.

Townhouses som de er tænkt til at skulle se ud.

Townhouses som de er tænkt til at skulle se ud.

»For at gøre Herning+ til en livlig bydel, har vi arbejdet målrettet med at flette så mange boligtyper som muligt ind i området, for dermed at tiltrække forskellige typer af mennesker – her skal unge, seniorer, børnefamilier og singler bo side om side. Med den blandede beboersammensætning sikrer vi, at bydelen emmer af liv.«

En række fællesfunktioner, udearealer med forskellige tilbud samt butikker og erhverv skal skabe en »dynamisk døgnrytme«, siger han.

Fællesarealer og en række af udearealerne planlægges med udgangspunkt i en brugerinvolveringsproces, hvor Hernings borgere inddrages i, hvilke aktiviteter og faciliteter, de ønsker sig i den nye bydel.

Visualisering af kareer.

Visualisering af kareer.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden