0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
UIA
Foto: UIA

Præsident for international arkitektforening klager til minister over Vikingeskibsmuseets affredning

Nyheder

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den internationale arkitektforening, UIA-International Union of Architects, går nu ind i sagen om Vikingeskibshallen i Roskilde, der tidligere på året blev affredet og muligvis bliver revet ned.

Det skriver Arkitektforeningen i en pressemeddelelse.

Præsidenten for UIA, den franske arkitekt Thomas Vonier, opfordrer i et brev kulturminister Mette Bock (LA) til at overveje at bevare og forbedre hallen i stedet for at rive den ned.

»Danmark har længe stået i spidsen for bevarelse og restaurering af kulturarv, og det præsenterer en fin mulighed for endnu engang at sætte et eksempel på dette område. Vi håber oprigtigt, at du vil finde midlerne til at beskytte denne historiske bygning, der repræsenterer en milepæl i arkitekturhistorien,« skriver Thomas Vonier.

Brevet er stilet direkte til ministeren, men med Tinna Damgaard-Sørensen, direktør for Vikingeskibsmuseet, og Roskildes borgmester Joy Mogensen cc på beskeden.

Ifølge Arkitektforeningens vicedirektør Annette Blegvad,  sker det så godt som aldrig, at præsidenten for UIA går ud med en kritik nationalt. Det understreger for hende vigtigheden af, at alle involverede parter overvejer sagen endnu en gang:

Nana Reimers
Foto: Nana Reimers

Annette Blegvad

»Sagen er blevet vendt i UIA’s repræsentantskab, hvor der sidder arkitekter fra hele verden. Det viser en stor faglig interesse for Vikingeskibshallen og understreger, at debatten om, hvordan vi bevarer moderne bygningsværker i det hele taget er vigtig, også i internationalt regi,« siger Blegvad til Poltiken Byrum.

I oktober udsendte FN's ekspertorgan Det Internationale Råd for Historiske Bygninger og Områder (ICOMOS), i en pressemeddelelse også en advarsel mod nedrivningen Vikinkeskibshallen i Roskilde.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Forsiden