Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Området ved Bådehavnsgade set fra øst.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vil selv »præge området«: By & Havn søger privat investor som partner i omstridt Stejleplads-byggeri

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

By & Havn vil selv være helt inde over udviklingen af Stejlepladsen ved Fiskerhavnen i Københavns sydhavn.

Det københavnske udviklingsselskab søger en »samarbejdspartner« til udviklingen af cirka 550 boliger på det omstridte område. Samarbejdspartneren må gerne være en institutionel investor og skal eje den ene halvdel af et nyt udviklingsselskab, som skal udvikle området. By & Havn vil eje den anden halvdel af udviklingsselskabet.

Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

Forbliver som ejer af bådklubberne

Oprettelsen af et udviklingsselskab giver »en god forudsætning for, at By & Havn kan være med til i højere grad at præge området og til at være med i en større del af værdikæden,« udtaler Nicolai Irminger Axholm, salgs- og udlejningschef i By & Havn, i et skriftligt svar til Politiken Byrum.

Som udgangspunkt skal udviklingsselskabet kun udvikle Bådehavnsgade Øst, som er By & Havns betegnelse for Stejlepladsen, mens bådklubberne i Fiskerhavnen »forbliver i By & Havns ejerskab, hvor vi forventer at indgå langfristede lejekontrakter, efterhånden som områdets fremtid falder på plads«.

By & Havn forventer, at det kun er en enkelt privat investor – »formodentligt en institutionel investor i form af en pensionskasse eller lignende« – der skal eje den anden halvdel af selskabet.

Fra fælled til fiskerhavn

Et flertal i Borgerrepræsentationen besluttede i forbindelse med budgetaftalen for 2019, at en udvikling af 550 boliger på Stejlepladsen skal være med til at erstatte de omkring 2.400 boliger, der var planlagt på en del af Amager Fælled, men som blev droppet efter folkelig og politisk modstand.

Også udviklingen af Stejlepladsen har mødt folkelig modstand.

Allerede ved udviklingen af Ørestad Fælled Kvarter, som bydelen på Amager Fælled skulle have heddet, var det planen at oprette et udviklingsselskab mellem By & Havn og en ekstern partner. Det er derfor besluttet at holde fast i den model ved udviklingen af Fiskerhavnen, oplyser Nicolai Irminger Axholm.

Typisk sælger By & Havn arealer som byggeretter, hvor udviklingsselskabet ikke selv er inde over den videre udvikling. Det er dog ikke første gang, at man gør det på denne måde. Også ved udviklingen af blandt andet Kronløbsøen, Amerika Plads og Marmorbyen har man brugt modellen, oplyser Axholm.

Stejlepladsen skal efter planen udvikles med primært udlejningsboliger, hvoraf almene boliger udgør 25 procent.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden