Arkivfoto: Gorm Olesen/Ritzau Scanpix
Nyheder

Dronningen om Aarhus' havneudvikling: »Jeg er måske ikke så begejstret for alle bygningerne«

Nyheder

Det er ikke alt i transformationen af Aarhus Havn til byområde med boliger og store bygninger, der er faldet lige heldigt ud, mener Dronning Margrethe.

Det siger hun i et interview med Århus Stiftstidende om sin faste ferieby, hvor hun dog samtidig kalder havneudvidelsen en »succes«.

»Jeg er måske ikke så begejstret for alle bygningerne på havnen. De er flotte, men jeg kan godt lide, når der er lodrette linjer i bygningerne ud mod bugten; i nogle af disse nye er der flere vandrette end lodrette linjer. Det, synes jeg, ikke er så kønt, men det er et æstetisk spørgsmål, og hver har sin smag. Under alle omstændigheder er havneudvidelsen blevet en succes, og det må man glæde sig over,« siger Dronning Margrethe til Århus Stiftstidende.

Dronningen har også flere roser til byen, som hun ikke mener har nogen grund til mindreværd over for hovedstaden. Blandt andet kalder hun arkitekturen på Moesgaard Museum »forrygende«.

Aarhus Ø, som er en ny bydel i havnen, har både modtaget roser og kritik. I september udråbte den engelske avis The Idependent bydelen til en af Europas fedeste, mens byplanlægger Jan Gehl i Politiken Byrum omvendt har kaldt havnebydelen »skrækkelig«.

Dronning Margrethe indviede i 2015 selv en af bygningerne på Aarhus Havn, nemlig kulturhuset Dokk1.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Forsiden