Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Analyse med otte anbefalinger: Kun en fjerdedel af kvinderne i byggeriet arbejder med håndværk

En fjerdedel af de 9 procent kvinder, der arbejder i byggeriet, laver decideret håndværksarbejde. Halvdelen har kontorarbejde.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En ny rapport fra Byggeriets Kvinderåd foreslår, at der bliver indført obligatoriske håndværksfag i skolen, skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Folkeskoleindsatsen er blot ét af otte tiltag, der skal hjælpe med at opfylde rådets mål om at fordoble antallet af kvindelige håndværkere, skriver Dansk Byggeri, der står bag kvinderådet.

I dag er der kun 9 procent kvinder i byggeriet, hvilket har været uændret i de sidste 20 år.

En analyse fra Dansk Byggeri viser nu, at kun en fjerdedel af de kvindelige medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen laver decideret håndværksarbejde. Halvdelen af de i alt 15.500 kvindelige ansatte i branchen arbejder nemlig med kontorarbejde. En fjerdedel arbejder som ledere, byggeledere og ingeniører. Mens kun en fjerdedel er egentlige håndværkere og bygningsarbejdere, viser analysen.

»Det er alarmerende, at antallet af faglærte kvinder er så lavt. Vi skal have flere kvinder til at se en karriere som eksempelvis murer, tømrer eller anlægsstruktør som noget for dem. Ligesom vi også efterlyser flere med videregående uddannelser,« siger Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen, der er formand for Byggeriets Kvinderåd.

Anbefalingerne fra Byggeriets Kvinderåd spænder fra forslag til, hvordan de enkelte virksomheder og erhvervsskoler kan sætte den gode tone og kammeratskabet på dagsordenen, til hvordan man kan lære skoleeleverne mere om håndværk og nedbryde børnenes, forældrenes og lærernes fordommene om, at det kun er noget for drenge.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Jobs

Forsiden