Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Høring: Nu kan københavnerne tage stilling til støjreglerne

Støjgrænserne i byen hæves nogle steder, og sænkes andre steder.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavnere og andre interesserede kan nu give deres mening til kende om støjreglerne i byen.

Teknik- og Miljøudvalget i kommunen besluttede på et møde december at sende sine nye regler for musikarrangementer i høring. Nu ligger et udkast klar, som borgerne kan tage stilling til.

Teknik- og Miljøudvalget forsøger i det nye forslag at finde balance mellem behovene for at kunne trives som beboer og behovet for at feste.

Det skriver Teknik og Miljøforvaltningen i en pressemeddelse.

»Den grundige inddragelse af de mange interessenter har ikke overraskende vist, at der er tale om meget modsatrettede interesser. Sådan er det også som politiker, når vi både skal tage hensyn til naboerne rundt om vores populære pladser og så ønsket om et mangfoldigt byliv i vores storby. Nu er det igen tid til at høre københavnerne og de mange aktørers holdning. Først herefter vil vi træffe en endelig beslutning i udvalget,« siger Teknik og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

I det nye udkast er der lempelser på nogle punkter, men stramninger på andre.

På 11 mindre pladser i nærhed af beboelse vil man tillade et lydniveau på op til 80 decibel. Det betyder, at der kan afholdes lettere livekoncerter i stil med Jazz Festivalens arrangementer.

Indre By får ikke tilladelser til disse høje lydniveauer - på nær Nytorv. Her vil det maksimale lydniveau blive 70 decibel-   dog 75 decibel på Kgs. Nytorv og 80 på Nytorv og Frue Plads.

Søren Kierkegaards Plads og Bibliotekshaven ved Det Kgl. Bibliotek er kommet på listen over pladser, hvor der laves musikarrangementer.

Nogle steder foreslår man at sætte decibelgrænsen højere, mens forvaltningen foreslår at sætte niveauet til 70 decibel i Fælledparken frem for 80, da Rigshospitalets patienter er en følsom gruppe, og området har mange arrangementer.

På Rådhuspladsen, Designmuseets Have, Christiansborg Slotsplads samt Fælledparkens Dansepladsen og Pavillonen foreslår man, at der ikke er loft over antallet af musikarrangementer.

Forskriften for støjgrænserne er i høring til 5. februar og kan findes her.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Jobs

Forsiden