Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Aarhus Universitet åbner civilingeniøruddannelse i byggeri

I alt tre nye 5-årige civilingeniøruddannelser begynder på Aarhus Universitet åbner for optag 1. februar.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aarhus Universitet vil uddanne flere civilingeniører. Til sommer begynder tre nyoprettede 5-årige civilingeniøruddannelser, herunder en uddannelse i byggeri.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

De tre nye uddannelser, civilingeniør i byggeri, civilingeniør i computerteknologi og civilingeniør i elektroteknologi, åbner for optag 1. februar.

»Erhvervslivet har et akut behov for flere ingeniører. Det er helt afgørende for virksomhedernes innovations- og konkurrenceevne, at vi som universitet kan være med til at sikre dem et tilstrækkeligt stort og velkvalificeret rekrutteringsgrundlag af civilingeniører fra øverste hylde,« udtaler Thomas S. Toftegaard, institutleder ved Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet, i meddelelsen.

Massiv ingeniørmangel

Ifølge pressemeddelelsen har Aarhus Universitet siden 2012 hvert år øget optaget på ingeniøruddannelserne, så der i dag er omkring 3.500 indskrevne ingeniørstuderende. Det er dog langtfra nok til at efterkomme den massive mangel på ingeniører, som blandt andre Fagbladet Ingeniøren har beskrevet.

Den seneste prognose fra Danmarks Statistik anslår, at der vil mangle 6.500 ingeniører i 2025.

Udviklingsdirektør i Region Midtjyllands Regional Udvikling Kim Kofod Hansen forudsiger, at de nye uddannelser formentlig vil »betyde, at vores virksomheder vil få lettere ved at tiltrække ingeniører og dermed bidrage til vækst og udvikling«, udtaler han i meddelelsen.

Ifølge Thomas S. Toftegaard kan studerende på de tre nye uddannelser se frem til faciliteter og undervisere i topklasse:

»Vi går meget ambitiøst ind i det her. I de seneste år har vi brugt mange ressourcer på at anskaffe nye eksperimentelle faciliteter og tiltrække forskere fra verdens bedste universiteter inden for det tekniske område,« udtaler institutlederen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Jobs

Forsiden