0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Camilla van Deurs bliver ny stadsarkitekt i København

Københavns Kommune ansætter 1. februar den tidligere Gehl-partner som ny stadsarkitekt, efter Tina Saaby stoppede med udgangen af 2018.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Københavns Kommune har ansat Camilla van Deurs som ny stadsarkitekt.

Det oplyser kommunens Teknik- og Miljøforvaltning i en pressemeddelelse.

42-årige Camilla van Deurs tiltræder 1. februar. Hun kommer fra en stilling som partner i Gehl Architects, hvor hun i 11 år blandt andet har arbejdet med masterplaner, lokalplaner og borgerinddragelse i forskellige lande. Hun har tidligere arbejdet som forsker og underviser og har desuden en ph.d. fra Kunstakademiets Arkitektskole.

»København ekspanderer jo voldsomt, og der er et enormt pres på byggeriet og boligmarkedet. I den sammenhæng er jeg ligesom politikerne i København optaget af helhedsperspektivet. De nye bydele må ikke lukke sig om sig selv, men skal være åbne og tilgængelige for resten af byen. Det er vigtigt, at man også tænker for eksempel folkeskoler, institutioner og ældreboliger ind i de nye byområder, og der skal være god plads til de rekreative områder,« udtaler Camilla van Deurs i pressemeddelelsen.

Tidligere involveret i arkitekturpolitik

Camilla van Deurs har som arkitekt i Gehl Architects tidligere været tilknyttet udformningen af Københavns arkitekturpolitik som branchemedlem.

Karsten Biering Nielsen, vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen, udtaler om ansættelsen:

»Camillas faglige profil matcher på fornem vis visionerne i kommunens arkitekturpolitik og vores byudviklingsstrategi 'Fællesskab København'. Begge dele handler om at udvikle attraktive byrum og nye byområder i samskabelse med borgerne og med et øget fokus på grønne løsninger.«

Han fortsætter:

»Hendes solide faglige fundament og erfaring fra både Danmark og udlandet bliver vigtige inspirationskilder, når vi skal udvikle helhedsløsninger, hvor arkitektur, klimaudfordringer, mobilitet og ressourcegenanvendelse skal spille sammen inden for de økonomiske rammer, som vi har i København,« siger Karsten Biering Nielsen i pressemeddelelsen.

Stopper i Arkitektforeningen

Van Deurs sidder i dag i Akademisk Arkitektforenings bestyrelse, men har valgt at træde ud af tillidshvervet i forbindelse med sin nye stilling.

»Det er den samlede bestyrelse og jeg virkelig kede af, men vi har selvfølgelig fuld respekt for prioriteringen af det nye job, som er så vigtigt for udviklingen af vores hovedstad,« udtaler Johnny Svendborg, formand i Arkitektforeningen, i en email til Politiken Byrum.

»Vi er i Arkitektforeningen både stolte og glade for at se, at København Kommune har valgt at ansætte et af vores virkeligt begavede medlemmer som ny stadsarkitekt. Camilla van Deurs er en helt usædvanlig kapacitet og har med sit professionelle fokus på byens rum de bedst tænkelige forudsætninger for at sikre høj kvalitet i udviklingen af København,« udtaler han videre og tilføjer:

»Vi glæder os til den fremtidige dialog med Camilla og hendes nye kolleger og byder gerne ind med ideer, til hvor og hvordan der bør sættes ind i forhold til fastholdelse og udvikling af arkitektonisk kvalitet i København.«

Ingen beslutningskompetencer

Stadsarkitekten i København har ikke beslutningskompetencer som i nogle andre kommuner, hvor stadsarkitekten også varetager rollen som planchef. Den københavnske stadsarkitekts rolle er at rådgive kommunens politikere og forvaltninger om byudvikling, planlægning og arkitektur, ligesom vedkommende skal fungere som talerør i den hjemlige debat og i internationale sammenhænge, fremgår det af pressemeddelelsen.

Københavns tidligere stadsarkitekt, Tina Saaby, stoppede inden jul efter otte et halvt år som stadsarkitekt i hovedstaden. Hendes åremålskontrakt blev forlænget en enkelt gang.

Der var ansøgningsfrist til stillingen 27. november.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden