Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lokaludvalg boykotter By & Havns møder om Stejleplads-byggeri

By & Havn bør vente til, at Folketinget eventuelt har affredet Stejlepladsen, før virksomheden indkalder til møder om sagen, mener Kgs. Enghave Lokaludvalg.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Denne uge har By & Havn indkaldt forskellige aktører og organisationer til følgegruppemøder om det kontroversielle forslag om at bygge boliger på den fredede Stejleplads i Københavns Sydhavn.

Nu melder Kgs. Enghave Lokaludvalg, at de boykotter møderne.

I en pressemeddelelse kritiserer Joan Røge, formand for lokaludvalget, at By & Havn sætter en proces i gang, før Folketinget eventuelt har ophævet naturfredningen af området.

By & Havn – der er ejet af Københavns Kommune og staten – bør sætte arbejdet i bero, mener hun.

»Forretningsudvalget (i lokaludvalget, red.) undrer sig over det tilsyneladende hastværk med at få sat gang i processen med byudviklingen af Stejlepladsen,« skriver Joan Røge.

Et andet kritikpunkt er, at møderne ingen dagsorden har – ligesom det er uklart, hvem der er inviteret med til møderne og hvorfor. Dertil mangler lokaludvalget tid.

»Der har ikke været tid til, at lokaludvalget kunne nå frem til en fælles holdning til den videre proces,« kritiserer lokaludvalgsformanden.

By & Havn: Der er politisk flertal

Rita Justesen, chef for planlægning og arkitektur i By & Havn, svarer i en email til Politiken Byrum, at man »naturligvis« er opmærksom på, at området ikke er affredet endnu, og at udvikling af området afhænger af en affredning.

»Men der er et politisk flertal både i Borgerrepræsentationen og i Folketinget, som har sagt ja til at igangsætte en politisk proces om at affrede områderne,« udtaler Rita Justesen i emailen.

»Derfor har vi inviteret en lille gruppe af beboere, repræsentanter fra interessegrupper og kommunen til to uformelle møder for at komme i tættere dialog med interessenter, der har viden og info om området omkring Bådehavnsgade, som kan give os det bedste afsæt for at lave en plan, der tilgodeser de mange ønsker, der er for området. Samtidig vil de to møder fungere som en forberedelse af et egentlig borgermøde, som vi er ved at forberede. Foruden de to møder er By & Havn i løbende dialog med beboerne i området,« udtaler hun.

Erstatning for Amager Fælled-byggeri

Et flertal i Københavns Kommune vedtog i efteråret at bede staten affrede Stejlepladsen for at bygge på grunden som erstatning for det droppede byggeri på Strandengen på Amager Fælled. Lige nu søger By & Havn en privat investor som partner til byggeriet.

Her ses de grundejere, der har fået udarbejdet et forstudie for byudvikling i området.

Samtidig har By & Havn sammen med en række andre grundejere i erhvervsområdet fået udarbejdet et forstudie til byudvikling af størstedelen af området omkring Bådehavnsgade. Forstudiet er udarbejdet op mod arbejdet med Kommuneplan 2019.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden