Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

190 boliger bygges nu i anden etape af Åbyen i Aarhus

Industriens Pension investerer over en halv mia. kr. i et boligprojekt i det nye kvarter Åbyen i Aarhus. Udviklings- og entreprenørselskabet KPC og det associerede selskab Raundahl & Moesby står for entreprisen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Industriens Pension er nu i samarbejde med KPC klar til at skyde gang i anden etape af den nye bydel Åbyen på den tidligere fragtmandscentral i Aarhus. Det sker ved en investering på lidt over 500 millioner kroner i 190 nye lejligheder i det nye boligkvarter, der ligger ved Søren Frichs Vej 2-3 km vest for Aarhus centrum.

Det skriver Industriens Pension i en pressemeddelelse.

De nye boliger kommer samlet til at udgøre 16.800 kvadratmeter fordelt på lejligheder på mellem 56 og 126 kvadratmeter. Byggetilladelsen er modtaget, og byggeriet forventes påbegyndt i løbet af marts.

Byggeriet forventes at stå færdigt i første halvdel af 2021.

Projektets totalentreprenør bliver det af KPC delvist ejede datterselskab Raundahl & Moesby, mens tegnestuen Luplau & Poulsen Arkitekter har stået for arkitekturen. Ingeniørarbejdet leveres af Ingeniør’ne fra Esbjerg.

De nye lejligheder opføres i en klassisk lukket karrébebyggelse med fælles grøn gårdhave, tagterrasser og forskellige fællesfaciliteter. Det bliver dels klassiske lejligheder med altaner, dels Townhouses-inspirerede lejligheder i to plan med tilhørende forhave.

Anden etape af Åbyen

Åbyen er et nyt boligområde tæt på Aarhus Ådal på den tidligere fragtmandscentral på Søren Frichs Vej i Aarhus. Den første etape af Åbyen på 41.000 kvadratmeter boliger er opført, og turen er nu kommet til anden etape på i alt 51.000 kvadratmeter.

Anden etape er opdelt i fem byggefelter, hvor Industriens Pension ejer det største byggefelt. Her skal der nu opføres 190 lejligheder til udlejning på i alt 16.800 kvadratmeter.

Tidligere har området været domineret af en række ældre erhvervsejendomme, der er blevet nedrevet til fordel for hovedsageligt boligbyggeri.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden