Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Sleth Arkitekter
Visualisering: Sleth Arkitekter

Visualiseringen af Æggepakkeriet, da det endnu var planlagt til 13 etager.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rådmand lukker mulighed for ekstra etager i Aarhus

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I lokalplanen til byggeriet Æggepakkeriet ved Godsbanen i Aarhus står der, at byggeriet opføres med 13 etager, men siden er byggeriet ændret og opføres nu med 14 etager uden at blive højere.

Det har fået flere aarhuisanske borgere til at protestere, men så længe byggeriet holder højden, kan kommunen dispensere fra en lokalplans bestemmelser om etageantal.

Men den praksis er slut nu. Teknisk rådmand i Aarhus, Bünyamin Simsek (V), har meddelt kommunens afdeling for byggeri, at man skal stoppe med den mangeårige praksis - også selv om ekstra etager ikke betyder flere højdemeter.

Det skriver Århus Stiftstidende.

»Det er uhensigtsmæssigt med den hidtidige praksis. Det er antallet af etager, borgerne ser på. Når de så tæller etager og opdager, at der er en mere, end der står i lokalplanen, tænker de naturligvis deres. Borgerne har jo ikke umiddelbart mulighed for at se, om byggeriet er blevet højere,« siger rådmanden til Århus Stiftstidende.

Ifølge eget udsagn har han opbakning fra Teknisk Udvalg i Aarhus Byråd, og Enhedslistens og Socialdemokratiets medlem af udvalget siger til Århus Stiftstidende, at de bakker op om rådmandens beslutning.

Bünyamin Simsek understreger, at hverken bygherre eller kommunen har gjort noget forkert. Det er blandt andre Rune Kilden fra Kilden & Hindby, Domis Ejendomme, Sleth Arkitekter og Kaj Ove Madsen, der står bag byggeriet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden