Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Havnebadet i Aarhus bliver handikapvenligt efter kritik

Aarhus Kommune laver nu handikapfaciliteter ved havnebadet. Det sker efter kritik af, at stedet ikke er handikapvenligt nok.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I sommer åbnede det imødesete havnebad i Aarhus, som mere end 100.000 har slået vejen forbi. En bestemt befolkningsgruppe har dog ikke følt sig velkommen. Det bliver der lavet om på nu.

Havnebadet er i første omgang nemlig ikke gjort anvendeligt for handikappede i eksempelvis kørestol, og det har kommunen fået massiv kritik for. Nu er der fundet penge til handikapfaciliteter på stedet.

Det skriver TV2 Østjylland.

»Det er vigtigt, at handikappede kan få adgang til en dukkert, havnebadet er for alle byens borgere,« siger chef for Bolig og Projektudvikling i Aarhus Kommune Bente Lykke Sørensen til TV2 Østjylland.

»Handicaprådet peger på en lift omkring 50 meter-bassinet med en kran, som kan sænke folk ned i vandet,« fortsætter hun.

Ud over liften kigges der også på underlaget langs bassinerne, som flere har kritiseret for at være for glat.

»Der er folk, som er gledet herude, så det skal vi have gjort noget ved. Vi har fundet en løsning nu, hvor vi fræser spor ned i pladerne og fylder op med epoxy og sand, så der bliver skridsikkert,« forklarer Bente Lykke Sørensen, som samtidig slår fast, at kommunen ikke vil gå på kompromis med arkitekturen i den sammenhæng.

Skleroseramt er begejstret

En af dem, der tidligere er gået forgæves ved havnebadet, er Marianne Overgård Bjerk, der på grund af sklerose har været afhængig af sin kørestol i de seneste syv år.

Hun er begejstret over udsigten til nye handikapfaciliteter.

Anderledes skuffet var hun i august, da hun besøgte havnebadet og ville dyppe tæerne.

»Der var ingen steder, jeg kunne komme i, for der er bare trapper,« sagde Marianne Overgård Bjerk.

Dengang roste hun og ægtemanden Otto Bjerk, at der er taget højde for, at kørestolsbrugere og andre handikappede kan komme rundt på anlægget og ned til vandet.

Men de savnede 'prikken over i'et', som de selv udtrykte det.

»Jeg har oplevet andre steder, hvor det er muligt at komme i vandet. Jeg undrer mig over, at der på sådan et nyt, fint sted ikke er tænkt på det. For der er tænkt på rigtig mange andre ting,« sagde Marianne Overgård Bjerk.

Adspurgt om man ikke burde have skabt handikapfaciliteter fra starten, svarer Bente Lykke Sørensen fra Aarhus Kommune:

»Mange ting skulle falde i hak op til åbningen, men det retter vi så op på i år.«

Havnebadet åbner igen til juni i år.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden