Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Aalborg-borgmester vil overlade parkeringsbyggeri til private

En ny lov, der modregner 70 procent af kommunernes parkeringsindtægter i bloktilskuddet, får borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) til at overveje at stoppe med at bruge kommunale kroner på parkeringsbyggeri.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye parkeringsanlæg i Aalborg Kommune kan i fremtiden ende med kun at blive finansieret af private. Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), overvejer helt at stoppe med at bruge kommunale kroner på opførelse af parkeringsanlæg som følge af en ny lov, der betyder, at 70 procent af kommunernes parkeringsindtægter modregnes i det bloktilskud, de modtager fra staten.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

»Med modellen piller man lige 21 millioner kroner op af Aalborg Kommunes kasse og i andre byer, eksempelvis København, langt større beløb. Dermed bliver det sværere at realisere nogle projekter fra kommunens side. At vores finansieringsmuligheder bliver taget fra os, betyder, at vi i højere grad skal have private til at løse parkeringsudfordringen,« siger borgmesteren til Nordjyske Stiftstidende.

Om Aalborg Kommune også ender med at lukke kassen for p-byggeri skal først afgøres på næste års budgetaftale til efteråret.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden