0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det ene borgerprojekt vil skabe liv på midtermolen i havnen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Assens uddelte 95.000 kroner til byrumsprojekter med Løvens Hule-inspiration

Assens Kommune har taget en alternativ metode i brug til at fordele 95.000 kroner til borgerdrevne byrumsprojekter.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I DR-programmet Løvens Hule træder håbefulde iværksættere frem for et panel af investorer, som måske skyder penge ind i deres opstartsvirksomhed.

I Assens var det forleden borgere, der skulle overbevise et panel – her bestående af en politisk styregruppe og et interessentforum – om, at netop deres byrumsprojekt burde have del i de i alt 95.000 kroner, som skulle deles ud. Det fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Den alternative proces skete som et led i Assens Kommunes kommende udviklingsplan for Assens by.

Borgerne i Assens fik præsenteret ideen om borgerprojekterne til et bymøde midt i november. Efterfølgende, 1. december, var der et byværksted med målet om at få ideer til, hvad der kan gøres i Assens by for at skabe liv, kunne tilmelde sig.

Herefter grupperede borgere sig for at føre konkrete ideer ud i livet, og midt i januar mødtes borgergrupperne med fagfolk fra kommunen, der kunne sparre med dem om, hvad der rent faktisk er muligt – både i forhold til økonomi og lovgivning.

Kommunen oplyser i et emailsvar til Politiken Byrum, at der var »et par grupper«, der faldt fra undervejs i processen, fordi projekterne ikke kunne lade sig gøre at udføre, eller fordi de ikke ønskede at gå videre med deres projekt.

Det endte med, at fire projekter var klar til at præsentere deres ideer over for panelet onsdag sidste uge. Der skulle uddeles 50.000, 25.000 eller to gange 10.000 kroner. Der var altså penge til alle fire grupper, men fordelingen af summerne var ifølge kommunen ikke afgjort på forhånd.

Beløbene har været fastsat fra begyndelsen, så havde der været flere grupper, der ønskede at gå videre, så havde der været borgergrupper, der var gået tomhændede hjem, oplyser kommunen.

Jordbassinerne er en gammel strandeng, som er hævet på grund af overskudsjord fra forarbejdningen af roer på sukkerfabrikken i byen.

Største sum til 'Molegruppen'

Den største pulje på 50.000 kroner går til ’Molegruppen’, som vil sørge for mere liv og aktivitet på midtermolen blandt andet med arbejdende træværksted. Næststørste beløb, 25.000 kroner, går til gruppen ’Assens Kultursti’, der blandt andet vil fokusere på gårdmiljøer i Assens' bymidte og med fysiske markeringer skabe interesse for byen gennem tiderne.

Det ene projekt, som får 10.000 kroner, vil styrke kendskabet til jordbassinerne – et bynært naturområde skabt af overskudsjord, der blev vasket af sukkerroerne ved forarbejdning i Assens. Det var store mængder jord, over tid. Den anden borgergruppe, ’ARTiAssens’, fik tilbudt 10.000 kr. under forudsætning af, at borgerne bruger midlerne til en synlig begivenhed i byen.

Selve helheds- og udviklingsplanen for Assens by bliver efter planen vedtaget af byrådet inden sommerferien.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden