Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Stor undersøgelse: Uligheden på hovedstadens boligmarked har aldrig været større

Skævheden vil forankre sig til de kommende generationer, vurder Boligøkonomisk Videncenter.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uligheden på boligmarkedet i hovedstadsområdet har på intet tidspunkt været større, end den er nu, og familier med lave og mellemstore indkomster forsvinder ud af København, viser den hidtil største undersøgelse af det danske boligmarked, lavet af Boligøkonomisk Videncenter.

Det skriver Politiken.

»Den økonomiske ulighed i boligformuer har aldrig været større. Vi har fået et samfund med kæmpe vindere og kæmpe tabere i henholdsvis storbyerne og i de mindre kommuner,« siger undersøgelsens forfatter, seniorøkonom Marc Lund Andersen, til Politiken.

Boligpriserne steg i samme takt over hele landet indtil starten af halvfemserne. Herefter steg priserne i særligt kommunerne København og Frederiksberg. Priserne på ejerboliger er frem til 2017 steget med 350 procent, mod en stigning i hele landet på 117 procent.

Ifølge Marc Lund Andersen vil uligheden ikke ændre sig foreløbig, men efter al sandsynlighed forankre sig til de næste generationer.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden