Foto: Loren Wohl Ritzau Scanpix
Nyheder

Danmark kan gøre det bedre: Første lokale måling af det 11. verdensmål overværes af Kronprinsesse Mary

Nyheder

Nu offentliggøres det for første gang, hvordan det går for Danmark med at nå FN's 17 verdensmål. I den forbindelse lanceres projektet 'Baseline for verdensmålene', der måler vores indsats, skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Lanceringen vil blive overværet af Kronprinsesse Mary i Dansk Arkitektur Centers sal i Blox i København 31. januar.

Den første 'baseline' er et pilotprojekt, der kortlægger, hvor langt vi er med at opfylde ét af målene, nemlig det 11. verdensmål: 'Bæredygtige byer
og lokalsamfund'.

Der vil ved lanceringen blandt andet blandet være taler af Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og KADK´s rektor Lene Dammand Lund, inden projektets resultater for baselinen præsenteres.

Peter Norn, der er projektleder fra Rambøll Management Consulting på projekt Baseline, mener, at Danmark kan gøre det bedre:

»I Danmark er vi globalt kendt for vores holistiske måde at udvikle byer med mennesket i centrum, men baselinen viser, at der også er mange områder, hvor vi kan gøre det bedre i Danmark i forhold til luftkvalitet og reduktion af CO2-udledning,« siger han i pressemeddelelsen.

»Baselinen giver ikke alle svarene, men rejser en række centrale diskussioner om boligpriser, affaldsreduktion, luftkvalitet, CO2-udledning, ligestilling mellem kønnene i det
offentlige rum og en række andre emner, som er vigtige for udviklingen af byer og lokalsamfund,« siger han.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden