0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arkitema
Foto: Arkitema

Bygningerne er tegnet af Arkitema.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boligselskab vil ændre punkthuse til 8-etagers bygninger i Slagelse

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Bygninger på otte etager vil fremover skyde op på Sverigesvej i Slagelse, to kilometer fra bymidten. I hvert fald hvis Slagelse Boligselskab kommer igennem med sit ønske.

Det skriver Sjællandske.

Oprindeligt havde boligselskabet planlagt 200 lejemål på 10 bygninger på 4-5 etager, men det har vist sig, at en gammel losseplads medførte blød undergrund på en større del af arealet end først antaget.

Nu vil boligselskabet beholde antal lejemål, men skære antallet af bygninger til syv – og til gengæld gå op i højden. Hvis politikerne forkaster ønsket på mødet mandag i Miljø-, plan- og landdistriktsudvalget, vil der ifølge boligselskabet ikke være økonomi i projektet.

Naboer til projektet er erhvervsområde samt villaer. Til gengæld skabes et grønt parkområde, der hvor der ikke længere skal bebygges.

»For at opnå variation i bebyggelsens visuelle udtryk, samt for at friholde mest muligt friareal på grunden er bygningerne planlagt udført i forskellige højder fra 5 til 8 etager, hvor bygningerne tættest på nabobebyggelserne er lavest, og den højeste bygning på 8 etager er placeret inderst mod parkrummet,« fremgår det af et notat, der er bilag til mødet mandag.

For en måned siden besluttede politikerne i Slagelse, at de ønsker at være positivt indstillede over for projekter, der vil bygge boliger i højden.

»Vi har jo netop truffet en beslutning om, at vi gerne vil se mere positivt på øget bygningshøjde, og er der et sted, det giver god mening, så er det på Sverigesvej, hvor man ikke som sådan kan genere nogen omkringliggende,« siger udvalgsformand Jørgen Grüner (SF) til Sjællandske.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden