0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frederiksberg Kommune fremlægger visionsplan for ny bydel på hospitalsgrund

Når Frederiksberg Hospital flytter i 2023 vil kommunen skabe et grønt og blandet byområde.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Om godt fire år, i 2023, forlader sundhedsvæsenet Frederiksberg Hospital.

Nu har Frederiksberg Kommune præsenteret en vision for området, der bliver ledigt.

Forslaget er blevet til efter blandt andet fem ideworkshops for borgere, ligesom der har været aktørmøder og digital høring. Der er også præsenteret et katalog over borgernes ideer.

Niels Elgaard Larsen/Wikimedia Commons
Foto: Niels Elgaard Larsen/Wikimedia Commons

Forslaget til den overordnede vision er:

»På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor liv og ro forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger og sin egen identitet.«

Kommunalbestyrelsen skal træffe beslutning om visionen til foråret. De næste år har kommunen planer om at få lavet en udviklingsplan for området.

»Visionen sætter retningen, og så kommer de konkrete løsninger senere,« siger Jan E. Jørgensen (V), formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg og næstformand i Hospitalsgrundsudvalget i en pressemeddelelse.

Otte delvisioner

Den overordnede vision følges op af otte delvisioner:

- Afsæt i de historiske bygninger og grønne træk
Med afsæt i hospitalets historie bevares historiske bygninger og grønne træk og der gøres plads til nybyggeri, aktiviteter og klimatilpassede byrum.

- Grønt i alle ordets facetter
Høje ambitioner om en grøn, cirkulær og ressourcebevidst tilgang sikrer nye og bæredygtige muligheder for os på Frederiksberg og dem, der kommer til.

- Et blandet og livligt bykvarter
Varierede bo- og ejerformer, nære sundheds- og fritidstilbud, kultur og kreativt iværksætteri bliver tilgængeligt for alle og skaber liv.

- Plads til nye måder at leve på
Kvarteret skaber rammer for nye måder at leve på, hvor en blanding af generationer, selvforsyning, fællesskaber og deleøkonomi giver øget livskvalitet og mangfoldighed.

- På cyklisters og fodgængeres præmisser
Trafikken indrettes på cyklister og fodgængeres præmisser i et fortrinsvis bilfrit område, hvor sivetrafik sikrer den nødvendige adgang for biler, der primært parkeres under terræn.

- Liv fra dag 1
LIV skal der være fra dag 1, hvor områdets muligheder sættes i spil i midlertidige aktiviteter, der skabes i dialog med borgere og foreningsliv.

- Variation og oplevelse
Nybyggeri og bevaringsværdige bygninger, træer og grønne arealer skaber i samspil med materialevalg og arkitektur et varieret og oplevelsesrigt udtryk.

- Et aktiv for hele Frederiksberg
Hospitalsområdet bliver et markant aktiv på Frederiksberg til glæde for alle i byen - barren er høj på Frederiksberg.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden