0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sådan skal byggeriet se ud, hvis der opnås finansiering.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aarhus har planer om et trætårn på 32 meter

Danmarks højeste trætårn skal stå ved Aarhus Havn inspirere og være et læringsprojekt for byggebranchen. Der mangler dog stadig bygherre og finansiering.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ved havnefronten i Aarhus har en række aktører planer om at bygge et trætårn på 10 etager, svarende til 32 meter. Der mangler dog stadig finansiering og en bygherre på projektet.

Parterne –  Teknologisk Institut, NCC, Rambøll og Carlo Volf  – har ifølge Politiken Byrums oplysninger en dialog med forskellige aktører, men mangler endnu fuld finansiering. Prisen kan blive på 6-7 millioner kroner.

Navnet skal være Tower of Wood (ToW). Samtidig konstrueres Aarhus' måske kommende trætårn, så det kan pilles ned igen og genanvendes.

Ritzau Scanpix/Mikkel Berg Pedersen
Foto: Ritzau Scanpix/Mikkel Berg Pedersen

Dome of Visions er et andet midlertidigt projekt på Aarhus havnefront. Kuppelen er blevet lukket, men genåbner til foråret på Pier 2 under navnet Domen.

»Det er et projekt, der forhåbentlig bliver en realitet, men der mangler to væsentlige ting,« siger Peder Fynholm, projektleder for Nordic Network for Tall Wood Buildings, med henvisning til den manglende finansiering og en bygherre.

Det vil afhænge af en eventuel kommende bygherre – og omgivelsernes behov – hvad tårnet skal rumme.

»Det er tanken, at der kan være et par etager, der udnyttes til mere permanente forhold, hvor resten er udsigtstårn,« siger Peder Fynholm.

Opbakning fra kommunen

Projektet får opbakning fra Aarhus Kommune.

»Tower of Wood (ToW) er et vigtigt visionsprojekt, som kan inspirere til at tænke innovativt, når det gælder byggeri i træ,« siger Stephen Willacy, stadsarkitekt i Aarhus, i en pressemeddelelse.

»Med sin placering ved siden af ’Domen’ på Pier 2 vil tårnet være meget synligt. Og når man kommer op i højden, vil man opleve verden i et helt nyt perspektiv, hvor man samtidig kan både dufte og mærke træet på kroppen,« siger han.

Der er ikke tale om et boligtårn, men et byggeri, der kan sammenlignes med en installation eller en pavillion. Ifølge Gitte Gylling Hammershøj Olesen, chefspecialist hos Rambøll, er det en vigtig pointe, at tårnet kan pilles ned igen.

»Det er designet til ikke at blive stående. Det skal stå i et midlertidigt område, hvor man ikke ved, hvad der skal være endnu, så der er det vigtige aspekt, at vi anvender fleksible ressourcer, der kan genanvendes enten der eller andre steder,« siger Gitte Gylling Hammershøj Olesen.

Når Østjyllands Brandvæsen er med i projektet, er det for at »aflive myter om, at bygninger i træ er særlig brandfarlige«, siger Lone Mossin, projektchef, Østjyllands Brandvæsen.

Aktører fra ToW præsenterer projektet i en række indlæg på Building Green i Aarhus 3. og 4. april.

Korrigeret klokken 8.41: Det fremgik ikke af en pressemeddelelse udsendt af Building Green, at der mangler bygherre og finansiering. Denne information er nu tilføjet. Artiklen er desuden tilføjet interview med Peder Fynholm kl. 11.03.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden