Foto: Ritzau Scanpix/Casper Dalhoff
Nyheder

Nu skabes 220 almene boliger i fredede hospitalsbygninger i Aarhus

Nyheder

Aarhus' største boligorganisation, AAB, kan nu gå i gang med projekteringen for at omdanne en del af bygningerne i det gamle psykiatriske hospital i Risskov. For nu har de fået nøglerne overdraget.

Det skriver fagbladet Boligen.

For to år siden besluttede politikerne, at en del af de fredede og bevaringsværdige bygninger skulle blive til almene boliger. I alt 220 familieboliger bliver det til - svarende til 15 procent af boligerne i Bindesbøll-byen, som området kommer til at hedde. Der bliver i alt 110.000 kvadratmeter boliger, svarende til 1200 lejligheder.

Anders Rønnebro, direktør i AAB, kalder bygningerne »en lækkerbidsken at få fat i«.

»Det er de oprindelige vinduer, der er langt over 100 år gamle, der sidder i og skaber noget fantastisk lys. Byggeriet er unikt, men for mig er det også beviset på, at vi her kan skabe boliger for helt almindelige mennesker, som ikke ville kunne komme i nærheden af sådan en beliggenhed ellers. Det er en dyr bydel, der er en fantastisk park og udsigt til vandet. Så takket være kommunen og planloven, så får vi jo her en blandet bydel med forskellige ejerformer,« siger Anders Rønnebro til mediet.

De oprindelige bygninger er fra 1852 og er tegnet af arkitekt Gottlieb Bindesbøll, der samarbejdede med asylets første overlæge om udformningen. De almene boliger bygges i de ældste af bygningerne på stedet, og den del står Erik Arkitekter for.

Der vil både være omdannelse og nybyg i 2-3 etager i området. Lærernes Pensionskasse og PKA ejer projektet, mens KPC er bygherre på Bindesbøll-byen. Arkitema står for arkitektur på nybyg og landskab. Grontmij er ingeniør.

For nyligt vakte det kritik, at KPC Byg vil fælde fire bevaringsværdige træer i området, skrev Århus Stiftstidende.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden