Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Denne visualisering har BIG sendt til Politiken, efter byggeriet blev nedstemt.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jakob Næsager om Bjarke Ingels' nye visualisering: »Det virker, som om han forsøger at manipulere opinionen«

Den konservative lokalpolitiker Jakob Næsager undrer sig over, at Bjarke Ingels har sendt et andet billede til Politiken, end det han sendte til Københavns Kommune og som blev forkastet.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det var en relativt nøgen og skrabet fremstilling af et byggeri, politikerne ved et møde i Teknik- og miljøudvalget mandag sad med, da de behandlede – og forkastede – forslaget.

Nu har BIG, via Politiken, offentliggjort nye - og grønnere visualiseringer, hvor bygningen spejler sig klart i vandet, og hvor grønne træer og planter er synlige.

»Det undrer mig, at han har sendt et andet billede, end det, han har sendt til kommunen,« siger politikeren Jakob Næsager, der har været mest kras i sin kritik af BIG-projektet.

»Det virker, som om han forsøger at manipulere opinionen, fordi han har fået forkastet sit oprindelige forslag,« siger det konservative medlem af Teknik- og miljøudvalget.

Ifølge Jakob Næsager, som har siddet i udvalget i 10 år nu, kan lokalpolitikerne dog »godt abstrahere fra, hvad arkitekterne sætter på« visualiseringerne af deres projekter.

BIG
Visualisering: BIG

Denne visualisering fremgik af det forslag til lokalplan, som politikerne bedømte.

»Vi falder ikke på halen af, at der er en barnevogn eller en logrende hund,« siger han.

Bjarke Ingels forklaringer og nye visualiseringer rokker ikke ved beslutningen, siger Jakob Næsager. Han henviser til styrelsesloven, der siger, at Teknik- og miljøudvalget ikke kan godkende et forslag, der tidligere er forkastet. Bjarke Ingels har over for Politiken lagt op til dialog med lokalpolitikerne. Men der skal altså justeringer til – hvor store vil Jakob Næsager ikke forholde sig til.

Han understreger, at hvis BIG-projektet holder sig inden for den gældende lokalplan, er lokalpolitikerne forpligtet til at godkende det. Men Bjarke Ingels ønskede at bygge med en højde på 27 meter - 6 meter mere end lokalplanen giver rammer for. Om Bjarke Ingels blot kan skære 6 meter af, men beholde det æstetiske udtryk, ønsker Jakob Næsager ikke at forholde sig til.

Dejligt fordomsfrit

Ifølge Jakob Næsager vidste politikerne ikke, at BIG stod bag projektet - selv om BIG stod krediteret på visualiseringerne i det nye forslag til lokalplan.

»Så Bjarke Ingels blev udsat for en blindtest,« siger han og kalder det »dejligt fordomsfrit«.

Et andet kritikpunkt fra politikerne er, at de ønsker et mere bæredygtigt byggemateriale end beton.

I godkender jo masser af betonbyggeri, hvor det blot er beklædt med anden facade, og Bjarke Ingels siger, at han vil genanvende beton. Er det ikke et skævt argument, at det er beton?

»Det fremgik ikke, at det var genanvendt beton. Vi drøftede faktisk, om vi skulle stille det krav. De senere år er der sket en stramning, hvor vi i flere tilfælde har stillet krav om at anvende genanvendt beton. Men vores umiddelbare indtryk var, at dette projekt rummede temmelig meget beton,« siger Jakob Næsager.

Nu må Bjarke Ingels tilbage til tegnebrættet, hvis han ønsker at komme videre med projektet, siger Jakob Næsager.

»Han må præsentere et forslag, og så må vi som samlet udvalg bedømme det.«

BIG oplyser til Politiken Byrum, at Bjarke Ingels ikke giver flere interviews i sagen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Forsiden