Fra venstre: Professor Mogens A. Morgen, Joel Kjellgren, Birthe Iuel (Historiske Huse) og Joel Kjellgren.

Fra venstre: Professor Mogens A. Morgen, Joel Kjellgren, Birthe Iuel (Historiske Huse) og Joel Kjellgren.

Nyheder

Albin French og Joel Kjellgren vinder Byfos Romerske Legat

Nyheder

Albin French og Joel Kjellgren, der færdiggjorde deres afgangsprojekt fra arkitektstudiet i sommer, vinder Byfos Romerske Legat.

Legatet blev uddelt på det årlige Restaureringsseminar og gives af Historiske Huse i samarbejde med de to arkitektskoler og Slots- og Kulturstyrelsen. De to nyuddannede arkitekters afgangsprojekt fokuserede på Palácio da Cova i Lissabon. Titlen var ’Palacio da Cova: Registrera, värdera och gestalta: Rehabilitering af ett palats i Lissabon’.

Legatet tildeles et afgangsprojekt, der udmærker sig med høj restaureringsfaglig kvalitet. Legatet er på 15.000 kroner og skal gå til en længere studierejse til Rom.

I motivationen for tildelingen fremhæver blandt andet »et eksemplarisk forudgående dokumentationsarbejde«, at der er anvendt »grundlæggende restaureringsfaglige og teoretiske metoder, således at nyt og gammelt mødes på en måde, som tilgodeser både arkitektur og historieformidling.«

Palácio da Cova.
Foto: RicardoFilipePereira/CC BY-SA 4.0/Wikimedia Commons

Palácio da Cova.

»Den kunstneriske intervention omfatter et sikkert hovedgreb og strækker sig skalamæssigt fra bearbejdning af bygningens kontekst over rumniveau til bygningselementer som trapper og videre til detaljer som vinduesprofiler, håndlister og fodpaneler. Mængden af bearbejdede detaljer er imponerende. Alle greb er baseret på grundige overvejelser omkring form, proportion og materiale og med stor indlevelse i bygningens identitet og historie.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden