Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Beboerne i Mjølnerparken gik i demonstration mod ghettoplanen

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godt 200 beboere fra området Mjølnerparken på Nørrebro i København gik trods regnvejret lørdag i demonstration mod ghettoplanen, skriver TV2 Lorry.

På deres skilte kunne man blandt andet læse »lighed for loven« og »hvor skal vi ellers bo, Lars?«

Med demonstrationen ville de råbe statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) op.  Mjølnerparken er på listen over de boligområder, der af regeringen betegnes som et ghettoområde.

»Det, som beboerne frygter, er, at de bliver tvangsflyttet ud af deres hjem, hvor de har boet i 20 og 30 år. Der, hvor deres børn er født og opvokset,« siger beboernes talsmand, Mohammed Aslam, til TV 2 Lorry.

I efteråret vedtog et flertal i Folketinget et lovforslag om, at der højst må være 40 procent almene familieboliger i de hårdest ramte ghettoområder. I Mjølnerparken er der omkring 300 familieboliger for mange.

Beboerne vil gerne have muligheder for at leve op til de kriterier, regeringen kræver før 2030. De peger blandt andet på, at boligerne i stedet for at blive revet ned kan blive omdannet til ungdomsboliger.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden