Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix
Nyheder

Kerteminde Kommune betaler: Giv din landsby en makeover

Nyheder

Små landsbysamfund, der ligger inden for to byskilte i Kerteminde Kommune, er blevet inviteret til at gå sammen og finde ud af, hvordan de kan give deres landsby en fornyelse og en makeover.

Det skriver Fyens.dk.

Formanden for Kerteminde Landsbyråd, Steen Hjorth, er blevet inspireret til makeover-ideen af Odsherred Kommune, der har haft held med konceptet:

»Det går i al sin enkelhed ud på, at man ved hjælp af noget økonomi motiverer landsbysamfundene til at samles og diskutere, hvordan man i fællesskab kan forskønne det område, man bor i,« siger Steen Hjorth til Fyens.dk.

Landsbymakeover er en del af budgetaftalen for næste år, og arbejdsmarked -, erhvervs og vækstudvalgets har desuden besluttet at bevilge penge til Kerteminde Landsbyråd.

Borgere i Kerteminde, Munkebo og Langeskov kan ikke deltage, men der er 25 potentielle bysamfund, der kan byde ind.

Deadline for ansøgningerne er 1. april, og ud af de indkomne forslag bliver fem landsbyer udvalgt, som får lov til at gå videre i en konkurrence. De fem lokalsamfund får hver 10.000 kroner til at forskønne et område af deres landsby.

Man lægger vægt på, at projektet har gjort landsbyen skønnere, og at det har været med til at styrke fællesskabet og et tilhørsforhold til det sted, man bor. Projektet skal derudover bygge på godt håndværk.

Præmien til det endeligt vindende landsbysamfund er 30.000 kroner, som skal gå til mere forskønnelse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden