0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
BIG PR
Visualisering: BIG PR
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Beton til Teknik- og Miljøudvalget: Døm ikke beton ude - men kom med til prisfest

Dansk Beton er ked af, at sagen om det afviste BIG-byggeri sætter beton i et lys som ubæredygtigt og har inviteret medlemmerne af Teknik- og Miljøudvalget til prisfest for at kåre de mest bæredygtige betonbyggerier. Men man har overset, at politikerne skal til borgerrepræsentationsmøde den aften.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Interesseorganisationen Dansk Beton blander sig nu på deres egen måde i debatten om det byggeri, tegnestuen BIG for nylig fik afvist at opføre i Københavns Nordhavn. Det sker i form af en festinvitation: Dansk Beton har inviteret medlemmerne af kommunens Teknik- og Miljøudvalg med til fest og uddeling af Bæredygtig Betonprisen.

Det var både æstetiske indvendinger og bekymringer over beton som byggemateriale, der fik Det Konservative Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten til at give et opsigtsvækkende nej til et tillæg til lokalplan for Sundmolen i Nordhavn i København i sidste uge.

BIG havde tegnet en 27 meter høj bygning af beton og glas, der skulle være tegnestuens eget kontor.

Flere af partierne begrundede deres afslag med, at de ønskede sig et mere klimavenligt byggeri med mere grønt og mindre beton.

Kommunalt betonbyggeri er nomineret

Det har fået Thomas Uhd, branchedirektør i Dansk Beton, til at skrive et brev til Teknik og Miljøudvalget. Han udtrykker glæde over, at BIG-byggeriet har fået udvalget til at diskutere den bæredygtige udvikling af Københavns bygninger.

»Men det er ærgerligt, at I dømmer beton ude som et bæredygtigt materiale. Ligesom alle andre materialer kan man bruge beton på mange måder,« skriver han i brevet.

Thomas Uhd

I samme brev inviterer Thomas Uhd udvalgets medlemmer til prisfest i marts, hvor Dansk Beton uddeler Bæredygtig Betonprisen.

Han gør opmærksom på, at et af Københavns Kommunes egne projekter er nomineret til Bæredygtig Beton-prisen, nemlig Sydhavnens Genbrugscenter.

Dansk Beton har dog ikke tænkt over, at der på dette tidspunkt er borgerrepræsentationsmøde, hvor alle har mødepligt, gør den konservative Jakob Næsager opmærksom på.

»Det er ekstremt ærgerligt, for jeg vil gerne mødes med dem,« siger Næsager til Politiken Byrum.

»Vi har beskæftiget os meget med, hvordan vi kan genanvende asfalt og beton, og har også stillet krav om, at der i byggerier skulle bruges genanvendt beton. Men vi har fået at vide, at det ikke nødvendigvis var lovligt, « siger han.

Er du enig i, at man skal anskue beton på en mere nuanceret måde, hvor det ikke per automatik bliver stemplet som ubæredygtigt?

»Vi er meget optaget af det, og lige nu er vi ved at få undersøgt, om vi lovligt kan stille krav om genanvendt beton i lokalplaner. Vi har spurgt meget ind til det på rådhuset og hele tiden fået at vide, at det var urealistisk dyrt. Men den slags flytter sig jo hele tiden, så vi vil gerne høre mere om den nyeste viden, og hvad økonomien er i for eksempel at genanvende beton,« siger Jakob Næsager.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Forsiden