Visualisering: Juul Frost
Nyheder

Juul Frost indbudt til at hjælpe russiske myndigheder med ny bydel

Nyheder

Juul Frost Arkitekter er blevet indbudt til at deltage i et russisk projekt, som, hvis det realiseres, skal udmønte sig i en ny bydel ved Kaliningrad med 3.510 boliger, 10 børnehaver, en skole og store kommercielle arealer.

Det skriver tegnestuen i en pressemeddelelse.

Projektet handler ikke alene om den konkrete bydel, men i lige så høj grad om, at de russiske myndigheder vil gøre op med sovjettidens måde at bygge på. Boligkvaliteten skal forbedres - med inspiration fra Danmark, skriver tegnestuen.

Boligkvaliteten i de russiske byer har været lav siden sovjettiden - nu vil russerne højne standarden.

Boligkvaliteten i de russiske byer har været lav siden sovjettiden - nu vil russerne højne standarden.

»For os er gode lejligheder og grønne åndehuller i byen en selvfølge. I Rusland skal man knokle hårdt for at opnå muligheden for at bo i en bolig af god kvalitet. De standarder og værdier, russerne efterspørger, har vi på tegnestuen mange års erfaring med. Gennemlyste lejligheder, tryghed, diversitet, tilpasningsdygtighed og miljø,« siger Helle Juul, founding partner i Juul Frost i pressemeddelelsen.

Den russiske regering har iværksat et byggeprogram på 800 millioner kvadratmeter, som skal forbedre bolig- og livskvaliteten for 25 millioner russere, og samtidig udvikler de en ny model for boligstandarder.

Visualisering: Juul Frost

Byområdet i Kaliningrad skal ses som et eksempelprojekt, som kan overføres til andre russiske byer.

Samarbejdet med Rusland har også udmøntet sig i en workshop om by-, og livskvalitet for 100 russiske unge arkitekter og planlæggere, som Helle Juul afholdt i  efteråret i København. Det skete som led i de unges uddannelsesprogram, hvor de var på besøg for at høre om danske erfaringer med udviklingen af boliger, byer og landskaber.

Et af forslagene til en karre med integreret børnehave.
Visualisering: Juul Frost

Et af forslagene til en karre med integreret børnehave.

Projektet i Kaliningrad er ikke endeligt vedtaget, men præsenteres i foråret 2019 for de besluttende politiske organer.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden