Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Dansk Folkeparti vil lave straks-indgreb overfor kapitalfonde

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Folkeparti vil efter vinterferien stille et forslag til et indgreb overfor udenlandske kapitalfondes aktiviteter på særligt hovedstadens lejeboligmarked.

I følge Netavisen Pio ser DF ud til at kunne få flertal uden om regeringen for forslaget sammen med Socialdemokratiet, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti.

Særligt den amerikanske kapitalfond Blackstone har gjort sig bemærket ved at opkøbe udlejningsejendomme for at købe lejerne ud, sætte lejlighederne i stand og genudleje lejlighederne til en langt højere pris.

DF vil i første omgang nedsætte et ekspertudvalg, der permanent skal løse problemet, men vil også have hurtig handling:

»Vi laver et straks-indgreb, der forhåbentlig bremser op for de her opkøb. Det gør vi ved at fordoble den sum, man skal investere i renovering af en lejlighed for at kunne opkræve såkaldt 'omkostningsbestemt husleje' fremadrettet. I runde tal betyder det, at man fremover skal investere 500.000 kroner i renovering af lejelejligheder – mod nu ca. 250.000 kroner,« siger Merete Dea Larsen, DFs boligpoltiske ordfører, til Pio.

Hun mener, at denne fordobling af investeringssummen vil gøre det uattraktivt for en del af de udenlandske kapitalfonde at spekulere i lejeboligerne.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden