Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Cobe
Visualisering: Cobe
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Første stationsplads for højklassede busser i Aalborg tager form

Pladsen foran Haraldslund Vand- og Kulturhus bliver den første og får en lille byskov.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når Aalborg Kommune i de kommende år anlægger den højklassede busforbindelse Aalborg BRT, som skal køre fra Væddeløbsbanen til Nyt Aalborg Universitetshospital, begynder man samtidig at omdanne stationsforpladser på strækningen.

Første plads bliver foran Haraldslund Vand- og Kulturhus, hvor anlægsarbejdet begynder i maj, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse. Stationsforpladsen er blevet tegnet af Cobe Architects med input fra borgerrepræsentanter fra Haraldslunds brugerråd og Vestbyens Samråd.

Mange borgere lagde vægt på en plads til leg og samvær for alle aldersgrupper, og det har Aalborg Kommune forsøgt at tilgodese inden for budgetrammen på 7 millioner kroner.

Visionen er desuden at lave en byskov på pladsen, som kan blive et aktivt mødested. Den eksisterende statue skal flyttes længere mod øst, hvor man også vil lave markedsaktiviteter og lignende arrangementer.

Pladsen forventes at kunne tages i brug inden udgangen af året.

Cobe
Visualisering: Cobe

Netop stationsforpladser var en central del af ansøgningen om midler til at etablere kommunens nye BRT-strækning. For meningen med at anlægge en højklasset busforbindelse er ikke kun bedre kollektiv trafik men også at skabe sammenhæng i byrummene ved stationerne, skriver kommunen.

BRT-strækningen forventes at åbne i 2023.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden