Visualisering: Cobe
Nyheder

Første stationsplads for højklassede busser i Aalborg tager form

Pladsen foran Haraldslund Vand- og Kulturhus bliver den første og får en lille byskov.

Nyheder

Når Aalborg Kommune i de kommende år anlægger den højklassede busforbindelse Aalborg BRT, som skal køre fra Væddeløbsbanen til Nyt Aalborg Universitetshospital, begynder man samtidig at omdanne stationsforpladser på strækningen.

Første plads bliver foran Haraldslund Vand- og Kulturhus, hvor anlægsarbejdet begynder i maj, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse. Stationsforpladsen er blevet tegnet af Cobe Architects med input fra borgerrepræsentanter fra Haraldslunds brugerråd og Vestbyens Samråd.

Mange borgere lagde vægt på en plads til leg og samvær for alle aldersgrupper, og det har Aalborg Kommune forsøgt at tilgodese inden for budgetrammen på 7 millioner kroner.

Visionen er desuden at lave en byskov på pladsen, som kan blive et aktivt mødested. Den eksisterende statue skal flyttes længere mod øst, hvor man også vil lave markedsaktiviteter og lignende arrangementer.

Pladsen forventes at kunne tages i brug inden udgangen af året.

Visualisering: Cobe

Netop stationsforpladser var en central del af ansøgningen om midler til at etablere kommunens nye BRT-strækning. For meningen med at anlægge en højklasset busforbindelse er ikke kun bedre kollektiv trafik men også at skabe sammenhæng i byrummene ved stationerne, skriver kommunen.

BRT-strækningen forventes at åbne i 2023.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden