Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Danske aktører er med til at udvikle EU-standard for bæredygtighed i byggeriet

Level(s) skal tilbyde faste standarder til bæredygtighedscertificeringer som DGNB.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU-Kommissionen er på vej med en fælles standard for bæredygtighedscertificering, som danske virksomheder, organisationer og institutioner er med til at udvikle.

Det skriver Danske Arkitektvirksomheder i en pressemeddelelse.

Standarden, eller værktøjskassen som den betegnes i meddelelsen, går under navnet Level(s) og skal tilbyde EU seks standardiserede indikatorer, macro objectives, som bæredygtighedscertificeringer som DGNB eller en kommende frivillig bæredygtighedsklasse kan benytte sig af.

Indikatorerne skal gøre ting som totaløkonomi, livscyklus, miljøpåvirkninger og robusthed over for klimaforandringer målbare.

Det er Danske Arkitektvirksomheder, der koordinerer det danske bidrag i samarbejde med Green Building Council Denmark, som står bag DGNB herhjemme, Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), Bygherreforeningen og Statens Byggeforskningsinstitut (SBI).

Indsatsen støttes af Realdania og Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen.

Herudover er nogle af Danmarks 17 største arkitekt- og ingeniørvirksomheder samt Region Nordjylland tilknyttet med 17 underprojekter ud af i alt 130 i hele EU.

Der kører en testperiode af projektet frem til sommer, hvorefter de danske aktører indsender deres anbefalinger til projektet.

Level(s) forventes at være klar omkring 2021.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden