Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Roskilde Kommune
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Roskilde Kommune overvejer erstatningssag mod staten i kuldsejlet milliardprojekt

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Byudviklingsprojektet Røde Port, der skulle resultere i 600 boliger centralt i Roskilde, fik i begyndelsen af februar stukket en solid kæp i hjulet. Staten meddelte Roskilde Kommune, at den ikke alligevel vil sælge rangerterrænet, som en del af byggeriet skulle placeres på. Terrænet skal nemlig måske bruges, hvis der kommer S-tog til Roskilde.

Kommunen har hidtil ikke ønsket at kræve erstatning fra staten for de penge, som man allerede har brugt på projektet, men den holdning ser nu ud til at kunne ændre sig.

Det skriver Sjællandske.

Ifølge avisen vil kommunen sandsynligvis foretage en ny vurdering af, om man kan få nogen form for erstatning.

Projektet, der efter planen ville koste et etcifret milliardbeløb, har stået på i over 10 år, og kommunen har ifølge Sjællandske brugt »flere millioner kroner« på borgermøder, arkitektkonkurrence og lokalplaner. Arkitekt og developer Claus B. Hansen har ifølge avisen brugt endnu flere penge.

Projektet, der ligger langs baneterrænet mellem Røde Port og Roskilde Station (deraf arbejdstitlen), skulle have tilført Roskilde 600 boliger, heraf en stor andel almene, kontorlokaler, butikker og et hotel. Ifølge prognoserne ville det skabe 1.500 nye arbejdspladser.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Jobs

Forsiden