Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Digital platform vil gøre det nemmere at lave bofællesskaber

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Platformen for deleboliger Findroommate.dk har netop lanceret en ny funktion, som skal gøre det nemt at lave bofællesskaber.

Det skriver Findroommate.dk i en pressemeddelelse.

»I og med vi ser mere og mere boligmangel, særligt i storbyerne, vælger flere at slå sig sammen i bofællesskaber. Ved at få roommates kan man få et hjem og en tryghed sammen med andre. Måske har vi lidt glemt fordelene ved bofællesskaberne efter 70’erne, men nu er de igen på dagsordenen,« udtaler Kristian Matthes, adm. direktør i Findroommate.dk i pressemeddelelsen.

Københavns Kommune afsluttede for nylig en dialogproces, hvor 6.000 Københavnere kunne komme med input til, hvad de ønsker sig af fremtidens byudvikling. I den forbindelse foreslog en tænketank, at »kommunen laver en digital platform for ældre københavnere med store lejligheder, som vil leje et værelse ud til en ung. Sådan et forslag kan efter tænketankens vurdering ikke alene nedbringe manglen på studieboliger, men også bringe ældre og unge københavnere sammen i kollektive boformer og modvirke ensomhed«, hed et af forslagene.

Deleøkonomi får fællesskaber til at stige

Ifølge Findroommate.dk er det netop sådan en funktion, man har lavet.

Virksomheden peger på, at tal fra Danmarks Statistik viser en stigning på cirka 45 procent i antal bofællesskaber: I 2008 var der 160.202 »andre husstande bestående af flere familier«, hvilket i 2018 var steget til 233.819.

»​Væksten af bofællesskaber er logisk, i og med deleøkonomien vinder indpas. Samtidig er deleøkonomien broen fra det digitale til det fysiske fællesskab, og vi ser en klar stigning i folk som ønsker at bo i bofællesskaber,« siger Kristian Matthes.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden