Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Udenlandske erfaringer: Hemmeligheden bag et byrums succes ligger i driften

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis man vil have en levende bymidte med masser af liv og handel, skal man tænke lige så meget på driften som på for eksempel flot belægning og udstyr på pladsen.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis i forbindelse med en temaserie om byuvikling.

Konklusionen bygger på erfaringer, som er blevet indsamlet i den amerikanskbaserede nonprofitorganisation Project for Public Spaces gennem 40 års arbejde med over 3.000 byudviklingsprojekter i flere end 47 lande.

»90 procent af et byudviklingsprojekts succes afhænger af den efterfølgende drift af området. Der skal være nogle til at sikre renholdelse og vedligeholdelse og koordinere de aktiviteter, der skaber liv i en bymidte,« siger Julie Holck fra konsulentfirmaet LivingCities til Frederiksborg Amts Avis som kommentar til Project for Public Spaces.

Driften er som udgangspunkt stærkt underprioriteret af politikerne og ejendomsudviklerne, mener hun. Samtidig peger hun på, at det ikke nødvendigvis er de store budgetter, der skaber succes omkring en bymidte, men at der er mennesker, der påtager sig værtsrollen og sørger for for eksempel at stille parasoller frem når solen skinner.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden