Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Realdania presse
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mislykket cykelkælder i Ørestad bliver til kunsthal i minimum 10 år

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den gigantiske kælder under Kay Fiskers Plads  i Ørestad i København, der længe har ligget ubrugt hen, skal sandsynligvis bruges til kunsthal under navnet Ørestad Kunsthal.

En stor del af kælderen, blev oprindeligt indrettet til parkering for cirka 400 cykler. Kælderen blev lukket for år tilbage, fordi den blev brugt for lidt.

Nu vil foreningen FFP11 lave en kunsthal med samtidskunst, hvilket ser ud til at kunne realiseres.  Realdania har nemlig oplyst, at projektet får 1 millioner i fondsttøtte fra puljen Underværker, hvilket burde være tilstrækkeligt til at realisere kunsthallen, skriver ejeren af kælderen, By & Havn, i en pressemeddelelse.

»Ørestad er beriget med nogle af de største kulturinstitutioner i hovedstaden særligt inden for musik og sport, men med Ørestad Kunsthal får vi en helt ny type af kulturtilbud i området, som jeg er sikker på vil blive et rigtig godt og spændende indspark til både Ørestad og til København,« siger Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn.

By & Havn stiller lokalet gratis til rådighed i minimum 10 år og bidrager med 600.000 kroner til omdannelse af kælderen.

Ørestad Kunsthal har også fået støtte fra Københavns Kommune og kan se frem til tilskud fra GF Ørestad City og Amager Vest Lokaludvalg til deres kommende udstillinger.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Jobs

Forsiden