0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lyngby-Taarbæk Kommune sender udviklingsplan for ny bydel i høring

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Et helt erhvervsområde i Kgs. Lyngby – Firskovvej – skal udvikles med en blanding af boliger, virksomheder og større butikker.

Sådan lyder visionen i en ny udviklings- og helhedsplan, som Lyngby-Taarbæk Kommune har sendt i høring. Den offentlige debat løber indtil 26. april.

Kommunen har bedt arkitektvirksomheden Tredje Natur lave udviklingsplanen for området på 300.000 kvadratmeter, der ligger tæt på stationen, bymidten og Helsingørmotorvejen. Senere vil kommunen lave en rammelokalplan, kommuneplantillæg, idekatalog eller lignende, som skal danne grundlag for lokalplaner for de konkrete projekter som kommer i området.

I dag huser området kontorer, en medieskole, tømmerhandel, bilforhandlere, genbrugsplads og driftsplads. Der er en lang række ejere af grundene.

Den fremtidige udvikling af området omfatter en forlængelse af Firskovvej til Jægersborgvej. Allerede nu er et byggemarked på Firskovvej ved at blive omdannet til et større byggecenter, der også kan indeholde andre funktioner som boliger, kontorer og uddannelsesinstitutioner.

Planen for de nye bebyggelser.

»Firskovvejområdet fremstår i dag som et eksempel på den moderne funktionsadskilte by, hvor Fingerplanens korridorer udlægger arealer til boliger, erhverv og rekreative områder, koblet til motorvejsnettet og den kollektive transport. Nu kalder byens generelle udvikling på en både innovativ og respektfuld gentænkning af Firskovvejområdet,« fremgår det af helhedsplanen.

I helhedsplanen indgår klimabyrum, beboerhuse, fælles drivhuse og cykelinfrastruktur. Bebyggelsesprocenten i området må ikke overstige 200 samlet set. Tredje Natur har givet et bud på tre typer bebyggelser: En opbrudt storkarré med punkthuse, trapperede vinkelhuse med terrasser og en opløsning af karréen i et tæt ensemble af forskelligartede bygninger.

Udviklings- og helhedsplanen arbejder med sammenlægning af eksisterende matrikler til nye stormatrikler, der giver mulighed for større, hævede gårdrum »med gode forudsætninger for dagslys« til boliger og erhverv samt grønne fællesaktiviteter.

Erhvervsbyggeri skal i planen ligge ud mod Firskovvej for at optimere synlighed for trafikanter og mindske støjgener for boliger og gårdrum.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden