Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
de Jardins Images & Co/Mipim
Foto: de Jardins Images & Co/Mipim
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens kalender: 'Under uret' på Mipim og fællessang med Jytte Hilden

Politiken Byrum giver dig overblik over uge 11.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Mange er på vej til Cannes i denne uge for at være med i den store ejendomsmesse Mipim.

Og selvom man måske kunne blive misundelig ved tanken om middelhavsklima, palmer og rosévin hjælper vi selvfølgelig gerne Mipim-deltagerne med et par tips. Byggesocietet har ansvaret for Greater Copenhagen-standen, som man ser som en slags 'under uret' for danskere på Mipim - og hvor der også er planlagt arrangementer.

For os der må blive hjemme i kulden, er der også nok at lave - blandt andet med endnu et arrangement om Fingerplanen.

10. marts: 'Søerne Synger' med Jytte Hilden

Tre forårssøndage i marts arrangerer en række beboere i Vesterhus fællessang med Højskolesangbogen for at markere det særlige byrum, Søerne i København er.

Ved trappen bag Planetariet, København. Klokken 15.

12. marts: Borgmesterstafet - Mipim 2019

Byens Saloner tager i Cannes et kig på den fremtidige udvikling i hovedstadsområdet - med pejleretning mod kommunerne i sydvest.

Bemærk, der er venteliste. Læs mere.

12.-15. marts: Byggesocietets Greater Copenhagen-stand Meeting Point holder åbent

Tirsdag kan man møde folkene bag Upcycle Studios, og senere åbner standen officielt. Onsdag er der 'ejendomsløbet'. Der serveres kaffe, croissanter, snacks og drikkevarer på standen.

Palais des Festivals - placering P-1.K14, P-1.L11.

Læs mere.

13. marts: Seminar om merværdi i byudviklingen

To forskere, Karina Sehested og Dorthe Hedensted Lund, har fulgt et byudviklingsprojekt, Klimatilpasning Kokkedal, i mere end fem år. Forskerne giver med dette afsæt anbefalinger til andre, der skal i gang med store og komplekse projekter.

Egedal Byens Hus, Egedalsvej 2, 2980 Kokkedal. Klokken 11-16. Pris: 400 kroner, mens tilskudsgivere til Dansk Byplanlaboratorium og medlemmer af NYP betaler 300 kroner.

Læs mere.

13. marts: Mipim for begyndere

Er du på Mipim for første eller anden gang? Kunne du tænke dig at netværke med andre Mipim-nybegyndere og udveksle erfaringer? Byggesocietetet inviterer til uformelt netværk i Greater Copenhagen-lejligheden på Croisetten.

Arrangementet åbent for alle, men tilmelding er påkrævet. Læs mere.

14. marts: Ansøgningsfrist til Landdistriktspuljen

Første runde af Landdistriktspuljen er på i alt 11,5 millioner kroner.

Ansøgninger skal være Erhvervsstyrelsen i hænde 14. marts klokken 12.

Læs mere.

14. marts: Byplanlaboratoriets debat om Fingerplanen

Byplanlaboratoriet lancerer fem fremtidsbilleder på hovedstadsområdets udvikling som et indspark til debatten om Fingerplanens fremtid. 14. marts vil der blive arrangeret et arrangement i Herlev.

Herlev Medborgerhus, Herlevgårdsvej 18-20, Herlev. Klokken 9-13. Læs mere.

14. marts: Byggeri med merværdi - Mipim 2019

Danske Arkitektvirksomheder og Byens Netværk inviterer til debat om byggeri med merværdi på Mipim i Cannes 2019.

Bemærk, der er venteliste. Læs mere.

15. marts: Guidet tur på Oluf Bagers Plads

Fynske Planlæggere, Akademisk Arkitektforening, Østifterne og Realdania By & Byg inviterer på besøg på Oluf Bagers Plads og i de tilhørende bygninger. Pladsen ved Oluf Bagers Gaard i Odense er blevet omdannet af Realdania, hvilket arkitekt og projektleder Frants Frandsen vil fortælle om.

Oluf Bagers Plads (gennem gården ved Nørregade 29), Odense. Klokken 14-15.30. Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig, da der maksimalt er plads til 15 personer. Tilmeldingsfrist var 8. marts.

Læs mere (side 2).

RESTEN AF ÅRET

Nedenfor har Politiken Byrum samlet en række arrangementer i det kommende år. Har du arrangementer, som ikke fremgår af listen, så send en email til redaktion.byrum@pol.dk.

22. marts: Realdania holder åbent Hus på Oluf Bagers Plads

Udviklingen af pladsen i Odense og to nye bygninger ud til pladsen er en del af Realdania By & Bygs arbejde med eksperimenterende nybyggeri og udvikling af byer for fremtiden og er en integreret del af det samlede Thomas B. Thriges Gade-projekt. Pladsen og de to nye bygninger er nu færdige, og Realdania markerer afslutningen på projektet ved et Åbent Hus arrangement. Oluf Bagers Plads, 5000 Odense C. klokken 14.00-17.00. Arrangementet er gratis og for alle.

22. marts: DAC-udstilling af Dorte Mandrup åbner

Udstillingen 'Umistelige landskaber' af Dorte Mandrup sætter fokus på to af den danske arkitekts mest roste bygninger, Vadehavscenteret i Ribe og Isfjordscenteret ved Ilulissat i Grønland, som begge er på Unescos verdensarvsliste. »Oplev hvordan arkitektur formes af utrolige naturforhold,« skriver Dansk Arkitektur Center, som huser udstillingen. DAC, Blox, Bryghuspladsen 10, København. Udstillingen er åben alle dage klokken 10-18 fra 22. marts til 26. maj. 110 kroner per person, 85 kroner for studerende og gratis for personer under 18. Læs mere.

22. marts: DAC-udstilling om ungdomsaktivisme og bæredygtige byer åbner

Dansk Arkitektur Center har sammen med Roskilde Festival skabt en udstilling, der vil vise, hvordan ungdommen i dag går forrest i kampen for bæredygtige byer, og hvordan ungdommen er gået forrest siden 1970'erne. DAC, Blox, Bryghuspladsen 10, København. Udstillingen er åben alle dage klokken 10-18 fra 22. marts til 2. maj. 110 kroner per person, 85 kroner for studerende og gratis for personer under 26. Læs mere.

24. marts: 'Søerne Synger' med Jytte Hilden

Tre forårssøndage i marts arrangerer en række beboere i Vesterhus fællessang med Højskolesangbogen for at markere det særlige byrum, Søerne i København er.

På Dr. Louises Bro Nørrebro med Sortedamssøen. Klokken 15.

26. marts: Lær om Realdania indefra

Kom på besøg hos Realdania på Jarmers Plads i København, når fonden og foreningen inviterer inden for til en fortælling om husets arkitektur og foreningens arbejde. Realdania, Jarmers Plads 2, København. Klokken 16.30-18.30. 160 kroner per person og 75 kroner for medlemmer af Realdania By & Byg Klubben. Læs mere.

28. marts: Bæredygtig Beton Prisfest

Dansk Byggeri uddeler for sjette gang Bæredygtig Beton Prisen. Det foregår ved en prisfest 28. marts 2019. Kandidater til prisen skal indstilles inden 15. oktober 2018. Læs mere.

3.-4. april: Building Green i Aarhus

Building Green kommer i april til Aarhus med to dages konference om bæredygtigt byggeri. Besøg stande og hør blandt adskillige andre Peter Andreas Sattrup (Danske Arkitektvirksomheder),  Heidi Merrild (Arkitektskolen Aarhus), Sadie Morgan (dRMM Architects, Storbritannien), Noah Yaffe (Steven Holl Architects, USA), Ditte Lysgaard Vind (Lendager TCW), Simon Glinvad Nielsen (LivingCities), Dan Wood (Faia, USA), Natalie Mossin (Arkitektskolen Aarhus). Centralværkstedet, Værkmestergade 7-9, Aarhus. 3. april klokken 9-17, 4. april klokken 9-16. Gratis adgang, men tilmelding nødvendig. Læs mere.

3.-14. april: Copenhagen Architecture Festival

Festivalen CAFx åbner onsdag den 3. april og kører frem til 14. april. 'Skiftende Idealer' er temaet. Årene 1919, 2019 og fremtidens 2119 udforskes og udfoldes gennem 200 arkitektur-arrangementer i København, Aarhus og Odense fordelt på film- og debatvisninger, udstillinger, guidede ture, workshops, konferencer, talks, åbent hus med mere. Læs mere.

9. april: Politiken/CAFx-konference om nye bydele

Politiken Byrum er sammen med CAFx og Politiken Live værter for en konference om nye bydele. København er i kraftig vækst, og byen mangler billige boliger og bæredygtige løsninger. Men hvad kan vi lære af fortiden, når vi skal forme fremtidens byudvikling? Og hvordan håndterer vi skiftende behov, når vi arbejder så langsigtet og i så stor skala som fx i tilfældet Lynetteholmen og de andre kunstige øer, der planlægges i Københavns Havn? Rådhuspladsen 37, Kbh. V. Klokken 9.30-16. Tilmelding nødvendig. Læs mere.

10. april: Hvad betyder ny dagslysstandard for byggeriet?

Dansk Standard inviterer til temamøde om BR18's nye krav til dagslys med oplæg af Dansk Standard, Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen, SBI, Velux og Dansk Center for Lys. Karen Blixens Boulevard 7, Brabrand. Klokken 13-16. Gratis, men tilmelding nødvendig. Læs mere.

10. april: Åben tegnestue hos SLA

Danske Landskabsarkitekter og Forbundet Arkitekter og Designere inviterer i samarbejde med Copenhagen Architecture Festival CAFx til Åben Tegnestue hos SLA. Njalsgade 17B Pakhus 2, 3. sal, København. Klokken 16.30-18.30. Kræver tilmelding. Læs mere.

11. april: Åben tegnestue hos C.F. Møller

Danske Landskabsarkitekter og Forbundet Arkitekter og Designere inviterer i samarbejde med Copenhagen Architecture Festival CAFx til Åben Tegnestue hos C.F. Møller. Europaplads 2, Aarhus. Klokken 16.30-18.30. Kræver tilmelding. Læs mere.

25. april: Konference om landsbyernes fremtid

Dansk Byplanlaboratorium, Realdania, DGI og Lokale og Anlægsfonden afholder konference om landsbyernes fremtid, hvor blandt andre forskere, kommunale praktikere, politikere, borgere og Erhvervsministeriet vil være at finde. Fængslet i Horsens, Fussingsvej 8, Horsens. Klokken 9.30-15. Gratis, men kræver tilmelding, og arrangørerne forbeholder sig ret til at sikre en geografisk spredning på de tilmeldte, hvis der kommer flere tilmeldinger end pladser. Læs mere.

Tilmeldingsfrist 14. april.

25.-26. april: Teknik & Miljø 2019

KL sætter sammen med kommunerne fokus på temaet 'Sammenhæng', når kommuner og andre aktører igen samles til dialog på Teknik & Miljø 2019. Fredericia Kommune er værtskommune og vært for udflugterne. Stedet er Messe C i Fredericia. Læs mere.

Tilmeldingsfrist 4. april.

2.-3. maj: Åben Land Dagene om konflikter ved kyster

Dansk Byplanlaboratorium inviterer til konferencen Åben Land Dagene, som stiller skarpt på kysterne og deres udfordringer i disse år med omsiggribende klimaforandringer. »Hvad er kysterne? Hvad kan de? Er de skrøbelige eller robuste over for menneskers påvirkninger og klimaforandringer? Skal vi beskytte dem? Og hvordan gør vi det,« spørger foreningen i sit oplæg til arrangmenetet. Konferencen byder blandt andet på workshops, udflugter og oplæg af meteorolog Jesper Theilgaard. Hvis du har et tema på hjerte, du mener, at konferencen skal lave en workshop om, kan du indsende det senest 16. februar til am@byplanlab.dk. Åben Land Dagene afholdes i Middelfart. Nærmere program følger.

8. maj: Løbetur gennem Odenses nye bykvarterer

Arkitekt Paw Gaadgaard fra Odense Kommune danner fortællende fortrop, når Fynske Planlæggere inviterer til løbetur gennem Gartnerbyen, områdefornyelsen i Bolbro og Nordisk Tekstil. Kan du løbe 12 kilometer »i almindeligt tempo med indlagte stop«, så snør løbeskoene og find den rette påklædning. Løbeturen forventes at vare omkring halvanden time, fremgår det. Men: »Når det er sagt, så venter vi på den, som løber mindst stærkt.« Parkeringspladsen foran Odense Stadion, Højstrupvej 7B, Odense. Klokken 16-18. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig, da der maksimalt er plads til 30 personer. Der serveres sandwich og drikkelse efter løbet. Løbet aflyses ved dårligt vejr. Læs mere (side 3).

Tilmeldingsfrist 30. april.

9. maj: Guidet tur i Sydfyns nye multiarena med historiske rødder

Den historiske idrætshal på Ollerup Gymnastikhøjskole omdannes til Sydfyns nye multiarena med plads til 3.000 siddende tilskuere. Projektet, der koster over 100 millioner kroner, er støttet af blandt andre A.P. Møller Fonden og indvies kort inden, at Fynske Planlæggere inviterer til guidet tur af forstander Uffe Strandby i den nye hal, hvor man også kommer forbi Danmarks første svømmehal, der netop er blevet renoveret. Hovedtrappen, Ollerup Gymnastikhøjskole, Svendborgvej 3, Vester Skerninge. Klokken 16-19. Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig, da der maksimalt er plads til 30 personer. Læs mere (side 4).

Tilmeldingsfrist 1. maj.

13. maj: Gratis seminar om brug af overskudsjord

Overskudsjord er ikke længere et affaldsprodukt, men et højt skattet anlægsmateriale. Uden overskudsjord fra metroen havde vi for eksempel næppe set hovedstadens store øplaner. Men brugen af overskudsjord kræver strategisk planlægning, skriver Bygherreforeningen, Region Hovedstaden og Dansk Byplanlaboratoirum, der inviterer til miniseminar under overskriften 'Jordstrategier som planlægningsinstrument' med adskillige oplægsholdere fra kommuner, regioner, organisationer og rådgivningsvirksomheder. Bygherreforeningen, Borgergade 111, København. Klokken 13.30-16.30. Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Læs mere.

Tilmeldingsfrist 6. maj.

21.-22. maj: Prix Bloxhub Interactive uddeles

Den nyindstiftede pris Prix Bloxhub Interactive uddeles af Interactive Spaces Urban Studio ved Alexandra Instituttet,Bloxhub og Ars Electronica fra Østrig med udgangspunkt i FN's verdensmål 11 om »bæredygtige byer og lokalsamfund«. Blox, Bryghuspladsen, København. Indstillingsfrist 15. februar. Læs mere.

23. maj: Byvandring i historiske Nyborg

Nyborg ønsker at blive optaget på Unesco's verdensarvsliste. Om byen fortjener den ære, kan du vurdere ved selvsyn, når Fynske Planlæggere inviterer på byvandring i Nyborgs historiske bykerne. Arkitekt Peter Holm og planlægger Mikkel Ibsen fra Nyborg Kommune guider og fortæller om byen og kommunens Kulturarvsmasterplan samt udviklingsplan for bymidten. Der sluttes af med lidt mad og drikke. Hjørnet af Torvet, Korsgade og Nørregade, Nyborg. Klokken 16-18.30. Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendigt, da der maksimalt er plads til 20 personer. Læs mere (side 4).

Tilmeldingsfrist 16. maj.

12. juni: »Største BIG-udstilling nogensinde« åbner

Oplev nogle af de installationer, modeller, film, prototyper og meget andet, som »inspirerer BIG til hele tiden at bryde grænserne for, hvad arkitektur kan og vil«, når Dansk Arkitektur Center åbner, hvad de kalder den største udstilling om den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels og hans virksomhed, BIG, nogensinde. DAC, Blox, Bryghuspladsen 10, København. Udstillingen er åben alle dage klokken 10-18 fra 12. juni til 20. oktober. 110 kroner per person, 85 kroner for studerende og gratis for personer under 26. Læs mere.

3.-4. oktober: Byplanmødet om drømme, planer og marked

Dansk Byplanlaboratoriums årlige Byplanmøde afholdes i år i Køge, der blandt andet er i fuld gang med udviklingen af Køge Kyst i tæt samarbejde med Realdania. I år lægger mødet op til debat mellem politikere og planlæggere om, hvorvidt markedet kan realisere danskernes boligdrømme, og hvilke planværktøjer kommunerne kan bruge i boligpolitikken. Byplanmødet afholdes i Køge. Program udsendes i maj.

Har du arrangementer, som vi ikke har fået på listen? Så send en email til redaktion.byrum@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden