Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lokalformand klager over talentløse gademusikanter i København

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Omfanget af gademusikanterne på – og i nærheden af – Strøget i København har taget overhånd.

Det siger formanden for Indre By Lokaludvalg, Bent Lohmann, til TV 2 Lorry. Lokaludvalget har taget spørgsmål op, fordi flere beboere og erhvervsdrivende er begyndt at føle sig generede.

»Før i tiden var det nogle andre typer gademusikanter. De flyttede sig hele tiden, og havde et andet tilhørsforhold til Danmark, end dem vi ser i dag. Flertallet af dem er rene amatører og tænker kun på den korte bane, hvordan de her og nu kan få nogle penge i hatten,« siger Bent Lohmann til TV 2 Lorry.

Problemet er, ifølge Lohmann, blandt andet talentløse musikere, der spiller de samme tre melodier igen og igen. Et andet problem er de store musikanlæg, de har taget med til at spille baggrundsmusik.

Københavns Kommunes retningslinjer for gadeoptræden er mindre restriktive i sidegaderne til Strøget, og problemet er derfor størst dér.

Lokaludvalget foreslår strammere regler, som blandt andet tvinger gademusikanter til med jævne mellemrum at finde en ny flise at stå på. Indtil nye regler er på plads, bør gademusikanterne forbydes, mener lokaludvalget.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Jobs

Forsiden