Arkivfoto: Andrew Kelly/Ritzau Scanpix
Nyheder

København og boligselskaber vil sælge halvdelen af Mjølnerparken til private

Nyheder

Københavns Kommune er sammen med boligselskaberne FSB, SAB og Bo-Vita ved at være færdige med de to udviklingsplaner for kommunens to særligt udsatte boligområder, Tingbjerg og Mjølnerparken.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Hovedtrækkene i Tingbjerg-planen er allerede kendt, men den nye udviklingsplan lægger op til at opføre endnu flere private boliger – 1.700 – end de 1.000, der tidligere er lagt op til.

Udviklingsplanen for Mjølnerparken kræver som noget nyt, at 200-300 almene boliger – hvad der svarer til omkring halvdelen af de godt 550 boliger – skal sælges til private.

Planerne er udviklet for at kunne leve op til regeringens krav om, at almene familieboliger maksimalt må udgøre 40 procent af det samlede antal boliger i særligt udsatte boligområder på regeringens ghettoliste.

Mjølnerparken var allerede i gang med en stor renovering, da regeringens ghettoplan blev vedtaget, og i beboernes afdelingsbestyrelse bliver den nye plan mødt med kritik for at ville sende beboere ud af deres lejligheder for at omdanne dem til private boliger. I stedet foreslår bestyrelsen at omdanne de almene familieboliger til ældre- og ungdomsboliger for på den måde at leve op til regeringens 40 procent-krav, skriver TV 2 Lorry.

Men det afvises af Mjølnerparkens boligselskab, Bo-Vita.

»Det vil koste omkring 350 millioner kroner, og det vil ikke hjælpe beboerne. For beboerne skal også flytte derfra. En familie må nemlig ikke bo i en ungdomsbolig, hvis de er over 35 år, og i øvrigt kan en familie jo ikke bo på 55 kvadratmeter, som en ungdomsbolig er. Så den eneste mulighed er faktisk at sælge,« siger Jan Hyttel, formand i Bo-Vita, til TV 2 Lorry.

De to udviklingsplaner skal nu politisk behandles i Københavns Kommune og i de tre boligselskaber, hvorefter planerne – såfremt de vedtages – sendes til regeringen senest 1. juni, som de skal ifølge ghettoplanen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Forsiden